Your Cart is Empty

Balthazar’s Keuken


Op de Elandsgracht, midden in de Jordaan ligt Balthazar’s Keuken. Ik noem het een schat, die ik heb mogen ontdekken door mijn vorige stage. Wekelijks verzinnen Karin en Alain een vernieuwend driegangenmenu. De gangen doen Frans met een Oosters tintje aan. Het voorgerecht bestaat uit vijf kleine hapjes, waar brood bij geserveerd wordt. Bij het hoofdgerecht kun je kiezen uit vis of vlees. Per tafel tekent de kok een aantal visjes en steakmessen op de keukentegels. En het toetje is natuurlijk zoet.

Afgelopen vrijdag was ik er voor de tweede keer eten. De eerste keer had ik er een private dinner en wou het graag ook meemaken met andere gasten. Omdat het zo goed loopt, vullen ze in het weekend tafeltjes een aantal keer op een avond. Het was nu druk en rumoerig, maar heel gezellig. Het gevoel alsof je met een grote groep vrienden in iemands huiskamer zit. De bediening is heel vriendelijk en neemt de tijd om het concept uit te leggen. Doordat het een open keuken heeft, kun je zelfs genieten van de werkwijze van de kok.


Het is geen standaard restaurant, maar dat is waar Kookmeisje juist van houdt. Goed en puur eten, met bijzondere smaken. Wekelijks worden de gerechten bedacht en opgeschreven in een notitieboekje. Je kunt er dan vier dagen voor het menu terecht. Het restaurant is van woensdag t/m zaterdag geopend. Maar ook buiten de gewone openingstijden kun je terecht voor een besloten diner of kun je een feest, diner of lunch op locatie laten verzorgen.


Het menu van de avond was om te genieten. Zelfs het kiezen tussen vlees en vis, vond ik erg moeilijk. Uiteindelijk nam ik samen met mijn moeder vis en gingen de mannen aan de lamsrack. Deze week was het rode mul met courgette, Parmezaanse kaas, citroen, basilicum en een heerlijke botercouscous. De lamsrack was Marokkaans gekruid met een peterselie korst. Bij de lamsrack zat een heerlijke ravioli met salsa verde, artisjok en olijf. Gelukkig mocht ik even van de mannen proeven, wat een smaken.


De kwaliteit is bijzonder en erg goed. Wat ook erg fijn is, is dat het menu € 32,50 per persoon kost. Ik zal elke week wel willen terugkomen om de fantastische gerechten te proeven. Het is mijn nieuwe favoriet!

Balthazar’s keuken – Elandsgracht 108 te Amsterdam
www.balthazarskeuken.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten