Your Cart is Empty

Blueberry pancakes

Om mijzelf te verwennen maak ik in het weekend soms heerlijke pannenkoekjes als ontbijt. Om het toch redelijk gezond te maken, maakte ik een variant met speltbloem, havermout en amandelmelk. Je proeft het verschil niet en door de maple syrup zijn ze heerlijk zoet. Mijn tante woonde vroeger in Canada en gaat twee keer per jaar nog terug om mijn neef te bezoeken. Iedere keer neemt ze dan weer overheerlijke maple syrup mee. Een klassieker met zwarte bessen op een redelijk gezonde manier. Het recept is voor 4 personen, waarbij je er ongeveer 24 pannenkoekjes uithaalt:

150 gram speltbloem (te koop bij de natuurwinkel)
50 gram havermout
350 ml amandelmelk
2 eieren
Snufje zout
150 gram zwarte bessen
Maple syrup
Extra vierge olijfolie

Maak het beslag door de bloem, havermout, melk en de eieren te mengen in een grote kom. Voeg een snufje zout toe en laat 10 minuten rusten. Voeg een scheutje olijfolie toe in een koekenpan en verhit op middelhoog vuur. Giet ongeveer een sauslepel beslag per pannenkoekje in de pan. Hou de uitlopers met de spatel tegen. Als het beslag aan de bovenkant bijna ‘opgedroogd is’ kun je het pannenkoekje omdraaien. Laat de andere kant nog 1 minuut bakken, zodat de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin zijn. De pannenkoekjes moeten aan de binnenkant ook goed gaar zijn, anders worden ze te kleverig. Spatel per bord 6 pannenkoekjes op elkaar, garneer met de zwarte bessen en giet er ruim maple syrup over.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten