Your Cart is Empty

Key lime pie

Bij een Amerikaans etentje hoort als afsluiter een Amerikaanse taart. De key lime pie is genoemd naar de kleine limoenen, key limes, uit de staat Florida. Sinds 1 juni 2006 is het officieel gebak van Florida. Mijn versie is met limoenen uit de Nederlandse supermarkt, maar is er niet minder lekker om. Het liefst gebruik ik biologische limoenen, maar die waren niet te krijgen. Gebruik een platte taartvorm met een diameter van ongeveer 28 centimeter. Voor 8 – 12 personen:

200 gram digestive koekjes
125 gram boter
150 gram kristalsuiker
4 eieren
1 blikje gecondenseerde melk (Friesche vlag)
3 limoenen (sap van 3 en rasp van 2 limoenen)
100 gram poedersuiker
Snufje zout

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Vet de taartvorm in. Maal in een keukenmachine de koekjes fijn. Smelt de boter en meng de koekjes met 50 gram kristalsuiker, een snufje zout en de gesmolten boter. Voeg het mengsel in de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel aan. Zet 10 minuten in de oven tot de bodem goudbruin is geworden. Split de eieren en zorg dat in de eiwitten geen spoor eigeel zit. Deze gebruik je namelijk voor de meringue. Rasp 2 limoenen en pers alle drie de limoenen uit. Voeg de rasp en het sap samen met de eidooiers en het blikje gecondenseerde melk in een pan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten op een laag vuur inkoken. Giet het mengsel over de bodem van de taart en zet vervolgens 15 tot 20 minuten in de nog steeds voorverwarmde oven. Laat de taart helemaal afkoelen en zet dan minstens 4 uur in de koelkast. Het beste kun je dit geheel al een dag van tevoren maken. De eiwitten kun je in een kom afgedekt met folie buiten de koelkast bewaren.

Zet de grill van de oven aan. Klop de eiwitten samen met een snuf zout stijf. Als de eiwitten stijf beginnen te worden voeg je lepel voor lepel 100 gram kristalsuiker toe. Wanneer de eiwitten helemaal stijf zijn en glanzende stijve pieken vormen, zeef je de poedersuiker erover. Spatel de poedersuiker voorzichtig door de eiwitten. Breng het mengsel met een spatel op de taart aan. Zet onder de grill en blijf erbij. Als de eiwitten een mooie lichtbruine/gouden kleur hebben gekregen, is de taart goed. Laat de taart afkoelen voordat je hem serveert.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten