Your Cart is Empty

Tonijnsteak met pesto, courgette en cherrytomaatjes

Tonijnsteak is een van mijn favoriete visgerechten. Het is heel easy om te maken en erg lekker. Dit gerecht is gemakkelijk voor te bereiden en daarom zo gemaakt als je bijvoorbeeld gasten krijgt. Ik had de verse pesto, gegrilde courgette en de tomaatjes namelijk al klaar staan. Het recept van de verse pesto en de cherrytomaatjes staat op kookmeisje.nl. Als je op de verse pesto en cherrytomaatjes klikt bij de ingrediënten, kom je bij het recept. Het enige wat je bij het uitserveren hoeft te doen is de tonijnsteak grillen en de pasta koken. Bijna iedereen vindt het lekker, want het heeft niet een enorme vissmaak en heeft de structuur van vlees. Nu het zonnetje weer vaker gaat schijnen is het zeker aan te raden. Een heerlijk gerecht voor zomerse dagen! Voor 4 personen:

4 tonijnsteaks (1oo gram per stuk)
500 gram verse spaghetti
Verse pesto zelfgemaakt of gekocht
2 courgettes
Cherrytomaatjes uit de oven
Extra vierge olijfolie
Peper en zout

Haal de tonijnsteak alvast uit de koelkast en breng op smaak met peper. Zorg dat je cherrytomaatjes en de verse pesto al hebt klaarstaan. Zet voor de pasta een pan kokend water op en voeg een scheut olijfolie toe. Maak met een kaasschaaf in de breedte plakken van de courgette. Voeg een kleine scheut olijfolie in een grillpan en grill de courgette. Breng de courgette op smaak met olijfolie en peper & zout. Kook de pasta volgens de aanwijzingen van de verpakking. Zorg dat de grillpan weer schoon en zet deze op hoog vuur. Voeg een klein beetje olijfolie toe en grill de tonijnsteak aan beide kanten ongeveer 2 minuten. De binnenkant moet nog rosé zijn. Giet intussen de pasta af, maar laat een beetje kookvocht over. Meng het beetje kookvocht en olijfolie door de pasta. Verdeel de pasta over de vier borden en garneer met de verse pesto. Leg de tonijnsteak op de pasta en maak af met de courgette en de tomaatjes.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten