Your Cart is Empty

Mama’s carrotcake

Gister was mijn moeder jarig en hield ze een high tea. Ik had onder andere een cheesecake, scones, lavendel frambozen macarons (volgen later op kookmeisje) en sandwiches gemaakt. Mijn moeder kan zelf ook heerlijk bakken, ze is een dochter van een banketbakker. Ze maakte de carrotcake naar een recept van Tessa Kiros uit het boek De smaak van mijn herinnering. De frosting is iets aangepast, zodat die minder zoet is. Maar als je van zoet houdt kun je de hoeveelheid poedersuiker verdubbelen. Carrotcake blijft een klassieker, die iedereen lekker vindt. Lekker bij een kop thee of zelfs als ontbijt. Ik blijf ervan snoepen!

Voor de carrotcake
4 eieren
250 bruine basterdsuiker
185 ml zonnebloemolie
300 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel bicarbonaat
2 theelepels gemalen kaneel
400 gram geraspte wortelen
55 gram gepelde walnoten
Snufje zout

Voor het glazuur
180 gram zachte boter
120 gram poedersuiker
180 gram roomkaas (mon chou of philadelphia)
1 vanillestokje
1 theelepel water

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Smeer een springvorm (24 centimeter) met boter in en bestuif met bloem. Klop de eieren met de suiker tot een romige massa en roer er de olie doorheen. Zeef de bloem, het bakpoeder, het bicarbonaat en de kaneel. Voeg dit bij het eiermengsel samen met een snufje zout en meng alles. Voeg de wortelen en walnoten toe en meng alles. Voeg het beslag in de bakvorm. Bak ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven. De cake is goed als je een houten prikker in het midden steekt en deze schoon blijft. De taart moet in ieder geval flink gerezen zijn. Laat de taart iets afkoelen.

Maak het glazuur door de boter te mengen met de poedersuiker. Dit kun je met een garde mengen. Roer er dan snel de roomkaas, de vanille en de theelepel water erdoor. Je kunt het vanillestokje door midden snijden en de vanille eruit schrapen.

Zorg dat de taart helemaal is afgekoeld en verdeel het glazuur dan met een spatel over de bovenkant van de taart.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten