Your Cart is Empty

Havermoutpannenkoekjes met rood fruit

Ik had zin in havermout en ging op internet zoeken wat je er allemaal mee kunt doen. Zo kwam ik op het idee om pannenkoekjes van havermout te maken. Ik ben gek op rood fruit, dus combineerde de pannenkoekjes hiermee. Daarnaast is havermout ook heel erg gezond. Havermout bevat veel voedingsvezels. Vezelrijk voedsel is essentieel voor een goede stofwisseling en darmwerking. Ook helpt havermout vet te verbranden en spieren op te bouwen. Dit komt voornamelijk door de langzame koolhydraten die traag en gelijkmatig in de bloedbaan worden opgenomen. De pannenkoekjes zijn gemaakt met amandelmelk, deze melk zit bomvol vitamine en mineralen. Deze pannenkoekjes zijn erg lekker en toch gezond door alle ingrediënten. Voor 2 personen (3 pannenkoekjes per persoon):

2 eieren
10 eetlepels havermout
200 ml amandelmelk (te koop bij de natuurwinkel)
3 druppels stevia (te koop bij de natuurwinkel)
Snufje zout
125 gram gemend rood fruit (ik had frambozen en blauwe bessen)
Honing
2 eetlepels chiazaadjes (te koop bij natuurwinkels en De Tuinen)

Meng de eieren en de amandelmelk goed door elkaar. Voeg een snufje zout toe en kluts de eieren los. Voeg de havermout toe en meng nogmaals alles. Voor een wat zoetere pannenkoekjes voeg je 3 druppels stevia toe. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie. Zet de pan op middelhoog vuur. Voeg een flinke juslepel per pannenkoekje in de pan. Druk met de lepel de pannenkoekjes zo plat mogelijk. Je kunt ongeveer 2 pannenkoekjes per keer bakken. Als de pannenkoekjes gaan uitlopen, hou je dit tegen met de spatel. Bak de pannenkoekjes per kant ongeveer 2 minuten. Houd je pannenkoekjes warm tussen twee borden. Als alle pannenkoekjes klaar zijn verdeel je dit over twee borden. Verdeel het fruit en garneer met de chiazaadjes en wat honing.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten