Your Cart is Empty

Soep van Anna-Eva

In 2008 ben ik ooit een receptenboek begonnen, waarbij het de bedoeling was dat ik recepten van familie en vrienden erin ging schrijven. Eerlijk gezegd ben ik nooit verder gekomen dan de rucola tuinerwtensoep van Anna-Eva. Van de week kwam ik het boekje tegen en dacht ik deze soep is echt heerlijk, die hoort op mijn blog. Ik probeer op mijn blog ook zoveel mogelijk recepten van vrienden en familie te zetten.

Je moet bij deze soep wel van de pittige en sterke smaak van rucola houden, want in de soep is de smaak nog sterker. Het is een soep die je met de lunch kunt eten of als maaltijd met brood en lekkere smeersels. Wij hadden de soep als lunch met heerlijk brood van Menno en Truffelbrie van L’amuse. Dat was smullen. Voor 4 personen:

1 sjalotje

3 teentjes knoflook

1 liter kippenbouillon

800 gram tuinerwten

220 gram rucola + iets extra voor de garnering

300 ml slagroom + extra voor de garnering

extra vierge olijfolie

peper & zout

Snij het sjalotje in fijne stukjes. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en laat even opwarmen. Voeg daarna de sjalot toe, tot deze glazig begint te worden. Voeg de de teentjes knoflook toe en laat kort meebakken. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de erwten toe en laat ongeveer 5 minuten zacht koken. Voeg de rucola toe en breng de soep aan de kook. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad, maar stevig geheel. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper & zout. Laat de soep nog 10 minuten inkoken. Serveer de soep in een kom en garneer met wat room en takjes rucola.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten