Your Cart is Empty

Restaurant In ‘t Goede uur


Bij dit restaurant ga ik vaak eten met vrienden. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik gek op kaas en al helemaal op kaasfondue. Een van mijn favoriete restaurants is ‘t Goede Uur in de Vijfhoek. De Vijfhoek noem ik de Jordaan van Haarlem. ‘t Goede Uur is een van de oudste restaurants van Haarlem en staat bekend om de heerlijke kaas(fondue) en wijn. Het restaurant zelf is heel gezellig omdat ze maar 13 kleine tafeltjes hebben. De tafels staan op verschillende lagen in het restaurant, waardoor het allemaal kleine kamertjes lijken. Qua indeling is het heel ouderwets met veel hout. Hierdoor lijkt het net alsof je ergens in de Alpen zit te kaasfonduen. Het is een van de gezelligste restaurants die ik ken.

De laatste keer was ik er met een vriendinnetje eten en bestelden we natuurlijk mijn favoriete kaasfondue: de Gorgonzola. Deze kaasfondue is erg pittig door de Gorgonzola en is op smaak gebracht met port. Bij de kaasfondue wordt heerlijk Turks brood en salade geserveerd en tegen betaling een bakje met groenten. Ze hebben ook andere soorten kaasfondue (zie onderstaande foto). Als wijn bestelden we een heerlijke Oostenrijkse witte wijn, een Grüner Veltliner. Deze wijn vind ik altijd erg lekker in combinatie met kaas, doordat hij een kruidige smaak heeft. Al met al is  In ‘t Goede uur een van mijn favoriete restaurants. Juist omdat het zo gemoedelijk en gezellig is. De kaasfondue is heerlijk en smaakt naar meer. Ik heb zelf nog nooit een ander hoofdgerecht dan kaasfondue besteld, maar ook dat zal vast erg lekker zijn.

Als je in Haarlem woont, vind ik dat je hier zeker een keer geweest moet zijn.  Ook is het restaurant een leuke afsluiter om een dagje Haarlem mee te eindigen. In Nederland zijn niet veel restaurants waar je kaasfondue kunt eten. ‘t Goede Uur is gezellig, lekker en niet duur en dit in een van de leukste pittoreske straatjes van Haarlem.

Restaurant In ‘t Goede Uur – Korte Houtstraat 1 te Haarlem
www.hetgoedeuur.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten