Your Cart is Empty

Kerst 2012 bij De Holtweijde

Mijn schoonvader kwam met het idee om kerst eens anders te vieren. Eerst was het plan om naar Oostenrijk te gaan, maar het gebruikelijke hotel zat al volgeboekt. Toen werd het Landgoed De Holtweijde in Lattrop en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. We zijn hier een paar jaar geleden ook een weekend geweest. Het is echt een familiehotel waar je heerlijk kunt bijkomen en relaxen. We kwamen op zondag 23 december aan en zijn tot donderdag 27 december gebleven. Naast alle gezelligheid, hebben we natuurlijk heerlijk gegeten. Zondagavond begonnen we met drie heerlijke gangen. Ik had vooraf coquilles St. Jacques met bloemkool, sojabonen, aceto mayonaise en Pata Negra. Als hoofdgerecht had ik heerlijke gebakken wilde eendenborst met Twentse bakleverworst. In de eendenborst zat zelfs nog een kogel, zo vers was die dus. Als nagerecht had ik heerlijke kazen. Deze mochten we zelf uitkiezen in de keuken onder begeleiding van de kok.

Op 1e kerstdag was er een gezamenlijk diner in een prachtig versierde zaal. Alle gasten moesten in gala (black tie) en er speelde een band. Mijn schoonvader had van thuis een hele mooie fles champagne meegenomen; een Dom Pérignon Vintage 2000. Hij vond dit een mooi moment om deze open te trekken. De champagne was echt heel mooi. Heel licht om te drinken en een hele lekkere smaak. Het kerstdiner bestond o.a. uit fazant, zeebaarsfilet, kalfshaas, hertenrugfilet en als dessert een praline van hazelnoten. Tweede kerstdag was er weer een gezamenlijk diner in de zaal. Dit keer waren alle gasten in tenue de ville gekleed. Het kerstdinner bestond uit zes gangen met o.a. een mabré van gerookt IJsselvalleirund en ganzenlever, een warme terrine van gepocheerde zeetongfilets met wintertruffel en Noordzee kreeft en een haasfilet van Twentse landerijen. Als dessert was er in het restaurant een prachtig grand buffet Noël met een keur aan kleine, feestelijke nagerechten. Het buffet was echt prachtig met o.a. een citroen merinquetaartje, mousse van kersen en chocolade en een chocoladegebakje.

Alles bij elkaar heb ik echt genoten van deze dagen. De keuken van De Holtweijde is erg goed en verfijnd. Het komt niet vaak voor dat je in een hotel zo goed kunt eten. Je moet wel even sparen, maar ik kan De Holtweijde aan iedereen aanraden.

Landgoed De Holtweijde – Spiekweg 7 te Lattrop
www.holtweijde.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten