Your Cart is Empty

Gartine

Gartine 2

Gartine is een plek waar je zeker geweest moet zijn. Zes jaar geleden hebben Willem-Jan Hendriks en Kirsten Eckhart deze ontbijt, lunch en patisserie gelegenheid geopend. Gartine is een klein etablissement in de Taksteeg. Deze bevindt zich ter hoogte van het Spui en is een zijstraat van de Kalverstraat. Als je de steeg inloopt zal je niet denken dat er dit idyllische tentje zit. Net buiten Amsterdam heeft het stel een prachtige moestuin. De oogst hiervan wordt in de ontbijtjes, lunches en taarten verwerkt.  Daarnaast werkt Gartine met zoveel mogelijk biologische teelt en producten.

Gartine 1

Zelf kende ik Gartine niet, het was de vriendin van mijn broer die mij meevroeg bij een lunch bij Gartine. Ik was meteen verliefd op de plek. Afgelopen weekend was ik met een vriendin weer bij Gartine lunchen, omdat ik vind dat ze zeker op mijn blog horen. Bij Gartine werken ze met brood van het Vlaamsch Broodhuys, wat natuurlijk al heerlijk brood is. Ik bestelde dit keer volkorenbrood met een crème van prei en geitenkaas. Een onverwachte, maar heerlijke combinatie. Zoals ik van Gartine gewend ben, was het om te smullen.

Gartine 3

Naast Gartine heeft het stel ook een maandelijkse reportage in Delicious magazine en hebben ze zelfs een eigen kookboek. Het was moeilijk om aan het kookboek te komen, maar uiteindelijk heb ik hem nog kunnen bestellen. Ze hebben van het kookboek maar 4000 exemplaren laten drukken en deze zijn nu helemaal uitverkocht. Het kookboek is zeker een musthave als fan van Gartine. Het kookboek is verdeeld in seizoenen en bevat recepten voor het ontbijt, lunch en voor de heerlijkste taarten. Ik ben er in ieder geval heel blij mee. Inmiddels zijn ze met een tweede kookboek bezig, dat van de zomer uitkomt.

Gartine 4

Wil je ook verliefd worden op Gartine? Reserveer even, want zomaar binnenlopen heeft geen zin.

Gartine – Taksteeg 7 te Amsterdam
www.gartine.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten