Your Cart is Empty

Lemon curd

Lemon curd

8 januari 2013

Wat een heerlijk gerecht om zelf te maken. Zelfgemaakte lemon curd is echt het lekkerst! Het zure van de citroen met het romige van de boter en eieren maakt het een fantastisch product. Het is goed te combineren met pannenkoeken, croissants, taarten en cake, maar vooral met scones.  Zorg dat je een schone weckpot in huis hebt van ongeveer 400 ml waarin je de lemon curd een week lang in de koelkast kan bewaren. Daarnaast gebruik ik het liefst biologische citroenen, deze hebben veel meer smaak. Het recept is oorspronkelijk van de Allerhande, maar omdat ik het zo vaak maak behoort het ook zeker op Kookmeisje.

2 biologische citroenen
2 eieren
150 gram roomboter
125 gram kristalsuiker

Rasp van 1 citroen de citroenschil en zet weg. Pers de 2 citroenen uit.Verwarm de boter en het citroensap in een pan op laag vuur. Mix de eieren en de suiker tot een romig mengsel. Voeg het mengsel van citroensap en boter erbij. Roer goed door elkaar en doe alles weer terug in de pan. Breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en voeg de rasp van 1 citroen toe. Warm al roerend nog 5 minuten. Laat afkoelen en schenk de lemon curd in de weckpot.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten