Your Cart is Empty

Kerstkoekjes

Kerstkoekjes

17 december 2012

Van kleins af aan maak ik met kerst koekjes voor mijn vrienden en familie. De koekjes doe ik in een transparant zakje met een klein kaartje eraan. Mijn gebaar om te laten blijken dat ik van ze hou. Het recept is voor 25 – 30 koekjes:

250 gram bloem
100 gram zachte roomboter
100 gram suiker
1 theelepel vanille extract
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel speculaaskruiden
1 ei
1 theelepel honing
Peper en zout
100 gram Royal Icing
Strooisel

Meng de boter en suiker in een kom en voeg de vanille toe. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, speculaaskruiden in een andere kom. Doe er een klein beetje peper en zout bij en meng alles goed door elkaar. Meng het ei met de honing in een beker en voeg bij het boter en suiker mengsel. Voeg ook het bloemmengsel toe en kneed met de hand tot een bal. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Verwarm na ongeveer 20 minuten de oven op 180 graden voor. Rol het deeg uit en steek met verschillende koekvormpjes koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op een bakplaat en zet 12 minuten in de oven. Laat de koekjes helemaal afkoelen, voordat je ze gaat versieren. Meng de Royal Icing met een theelepel water. Verdeel met een plat mes over de koekjes. Versier met leuk strooisel of laat de koekjes gewoon wit. De kleine sterretjes heb ik gemaakt met een sat├ęprikker. Geef cadeau in een leuk zakje met een lief kaartje eraan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten