Your Cart is Empty

Cheesecake

Cheesecake

4 december 2012

Ooit kreeg ik van een vriendinnetje, Marieke, een tip voor een heerlijk recept voor Cheesecake. Het recept is oorspronkelijk van Bagels & Beans, maar ik heb het iets aangepast. Ik heb deze taart al heel vaak gemaakt en al veel mensen hebben hem mogen proeven. Het allerleukste compliment kreeg ik van een vriendin/buurvrouw van mijn moeder. Ze zei dat het de allerlekkerste cheesecake was die ze ooit had geproefd.Ik had hem dit weekend als verjaardagstaart voor mijn vriend gemaakt. De champagneflesjes zijn de verjaardagskaarsjes.

Ingrediënten voor 8 stukken
1 pak bastognekoeken
50 gram roomboter (voor de bodem)
1 kilo magere Franse kwark
1 ei
4 eidooiers
300 gram witte basterdsuiker
200 gram zachte roomboter (voor de vulling)
100 gram custard poeder (te koop bij de AH van Dr. Oetker)
Sap en schil van 1/2 biologische citroen
1 zakje vanillesuiker
1 vanillestokje
1 eetlepel bakpoeder

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Vet een springvorm (diameter 24 cm) in. Verkruimel de bastognekoeken in een keukenmachine of in een kom met een pureestamper. Smelt de 50 gram boter in een pannetje en meng deze in een kom met de verkruimelde bastognekoeken. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en maak het geheel glad met de achterkant van een lepel. Klop de boter en suiker in een kom tot het een romig mengsel is. Klop er het ei en de eidooiers één voor één doorheen. Snij het vanillestokje in het midden open en schrap met de punt van een scherp mesje de vanille eruit. Voeg deze samen met de custard, sap en schil van de citroen, vanillesuiker en bakpoeder bij het mengsel en meng het geheel. Meng als laatste de kwark door het mengsel. Als het goed is, heeft het mengsel nu een licht gele kleur en zie je kleine zwarte puntjes van de vanille.

Verdeel het mengsel over de springvorm. Bak de taart gedurende 60 minuten a 70 minuten  in de voorverwarmde oven. Ovens verschillen veel van elkaar. Thuis zet ik de taart altijd 70 minuten in de oven. Je kunt na 50 minuten de springvorm even heen en weer schudden, waardoor je kunt zien of de vulling al dikker is geworden. Haal de taart alleen niet uit de oven. Haal de taart als deze klaar is uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Verpak de taart daarna met aluminiumfolie en laat de taart in de koelkast koud worden. De taart vind ik persoonlijk het lekkerst als je hem al een dag van tevoren klaarmaakt en dan een nacht in de koelkast zet.


 • Marieke schreef:

  Lekker Ruth!
  En dank voor my minutes of fame in het recept 😉
  X, Marieke

 • Dianne schreef:

  Vraagje, moet je het custardpoeder eerst maken tot custard of als poeder toevoegen?

 • Dianne schreef:

  Vraagje, moet je het custardpoeder eerst maken tot custard of als poeder toevoegen?

 • Dianne schreef:

  Bedankt!

 • Dianne schreef:

  Bedankt!

 • Ellen schreef:

  Ongeveer 8 weken geleden wilde ik voor het eerst een cheesecake gaan maken. Geloof me, ik heb best veel ervaring met cheesecake en weet daardoor ook waar ik de lekkerste kan kopen…. Zelf bakken had ik nooit eerder gedaan. Dus even gegoogled en al snel kwam ik deze cheesecake tegen. Het zag er niet al te ingewikkeld uit dus hupsake, naar de winkel.

  Nooit eerder zulke lekkere cheesecake gegeten!!!! En zoveel complimentjes ontvangen!!!! Dus nu voor het kerstdiner maar opnieuw deze cheesecake gemaakt!

  Dankjewel voor dit heerlijke recept!

 • nico schreef:

  Blij met deze site, want vandaag serveerde jarige Marieke (is dit dezelfde?) oa deze hele lekkere cheesecake met de verwijzing naar B&B. Maar daar is het recept niet meer te vinden. Dank.

 • nico schreef:

  Blij met deze site, want vandaag serveerde jarige Marieke (is dit dezelfde?) oa deze hele lekkere cheesecake met de verwijzing naar B&B. Maar daar is het recept niet meer te vinden. Dank.

 • Katrien schreef:

  Hoi! Een klein vraagje… Zou het recept ook lekker zijn zonder de schil van de citroen? Heb daar nogal slechte ervaringen mee (maakte tot nu toe m’n baksels altijd nogal bitter), vandaar dat ik het er misschien dacht uit te laten…

 • Laura schreef:

  Hoi!

  De cake is mij al 2 keer mislukt, en zelfs dán is ie heerlijk 😉
  Ik krijg ‘m maar niet dik! Ik heb cheesecake-vla op een bodem van de lekkerste koekjes!
  Nou overdrijf ik een klein beetje, hoor, maar het lukt mij maar niet om hem goed te krijgen…
  Wat doe ik fout?

  Dankjewel!

  Groetjes,
  Laura

  • Anne-Ruth Dekker schreef:

   Ooh nee hoe lang heb je de cheesecake in de oven gedaan en op welke temperatuur? En heb je een hetelucht oven of een andere oven? Ik kan je sowieso aanraden om de taart dan nog langer in de oven te laten staan en als hij afgekoeld is een nachtje in de koelkast te zetten. Ik ben benieuwd!

 • Cynthia schreef:

  Ik wil graag de taart morgen maken maar dan in een kleiner maatje, een bakvorm van 20cm. Weet je misschien hoeveel van de ingrediënten ik daarvoor nodig heb? En moet de baktijd aangepast worden? Groetjes

 • lies schreef:

  kan je de taart ook maken met volle kwark?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten