Your Cart is Empty

Oreo cupcakes

Oreo cupcakes

2 december 2012

Ik ben echt gek op Oreo koekjes en wou er graag een keer iets anders lekkers mee maken. Vandaag vierde mijn vriend zijn verjaardag voor familie en daarom had ik deze cupcakes gemaakt. Je moet de Oreo koekjes wel goed verkruimelen, want bij mij ging het fout met de botercrème. Dus had ik de crème er gewoon met een lepel opgedaan, maar het resultaat is nog steeds mooi en de cupcakes zijn echt heel erg lekker! Voor 18 cupcakes:

Voor de cakejes:
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
200 zachte roomboter
3 eieren
4 eetlepels melk
1 eetlepel vanille extract
1 eetlepel cacao
10 Oreo koekjes

Voor de botercrème:
300 gram poedersuiker
300 gram zachte roomboter
1 eetlepel vanille extract
24 Oreo koekjes

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Klop de eieren in een kom los. Voeg de suiker, melk, eieren, boter en vanille extract toe. Meng dit tot een glad geheel. Meng daarna de bloem en de cacao door het mengsel. Verkruimel de Oreo koekjes en schep dit door het beslag. Schep de vormpjes met het beslag voor ongeveer 2/3 vol. Zet de cakejes in de oven en laat ze in ongeveer 15 minuten gaar worden.

Zorg dat de boter echt goed zacht is voor de botercrème. Je kunt de boter eventueel heel even in de magnetron zetten. Klop de boter tot een luchtige massa en voeg de poedersuiker toe. Voeg de vanille extract toe aan het mengsel. Verkruimel 15 van de Oreo koekjes en meng dit door de crème. Als de cakejes helemaal zijn afgekoeld, kun je de botercrème erop spuiten. Steek er een half Oreo koekje in als versiering.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten