Your Cart is Empty

Prince-fourre hartjes

Prince-fourre hartjes

30 november 2012

Deze koekjes zijn zo ongelooflijk lekker! Het recept is ook van Nigella Lawson uit het boek Feest. De koekjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een koekjesvorm in een vorm van een hart en een maiskolfhoudertje of vork, voor het maken van de versiering langs de rand van de koekjes. Deze koekjes zijn leuk om voor iemand te maken en dan cadeau te geven. Ze zien er hemels uit en ze smaken echt fantastisch. Voor ongeveer 15 koekjes:

Voor de koekjes
175 gram bloem
3 eetlepels instant custardpoeder
1 theelepel bakpoeder
50 gram ongezouten boter
50 gram plantaardig bakvet
3 eetlepels suiker
1 ei
1 eetlepel melk

Voor de vanillevulling
1 eetlepel instant custardpoeder
100 gram poedersuiker
50 gram zachte ongezouten boter
1 theelepel kokend water

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bloem, custardpoeder en bakpoeder in een kom en meng. Doe er de kleine blokjes gesneden boter bij en lepel voor lepel het bakvet. Meng het tot het een kruimelig mengsel is. Meng er daarna de suiker door. Klop het ei los met de melk. Giet het geleidelijk door het mengsel. Je kunt het deeg ook in een keukenmachine maken. Vorm het deeg tot een bal, druk die tot een platte schijf, wikkel hem in plasticfolie en leg hem 20 minuten in de koelkast.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van 4 mm. Doop een hartvormig stekertje met een lengte van 5 cm in wat bloem en steek je hartjes uit. Je moet een even aantal hebben, want later leg je de hartjes op elkaar. Je kunt 30 koekjes uit het deeg steken. Prik de hartjes langs de rand in met een maïskolfhoudertje of een ander puntig voorwerp. Bak de koekjes een kwartier op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.

Doe de vanillevulling, custardpoeder en poedersuiker in een kom en meng het goed. Doe er de boter bij en meng tot je een gladde crème hebt. Doe er de theelepel kokend water bij en meng het geheel. Smeer de koekjes in met ongeveer 1 theelepel vanillecrème. Verdeel die mooi gelijkmatig over het koekjesoppervlak. Leg er dan steeds twee op elkaar, schuif ze voorzichtig een beetje heen en weer, zodat ze goed op elkaar plakken en je geen kruimelbende krijgt. De koekjes zijn nogal makkelijk breekbaar, dus doe voorzichtig. Daarna lekker smullen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten