Your Cart is Empty

Salade van wintergroenten

Salade van wintergroenten

25 november 2012

Ik vind rauwe witlof veel lekkerder dan gekookt. Daarom bedacht ik een salade met witlof, pompoen en pastinaak. De smaak van het zoete van de pompoen en pastinaak, het bittere van de witlof en het scherpe van de gorgonzola is echt fantastisch. Het is een heerlijke gezonde en winterse salade. Recept voor twee personen:

2 stronken witlof
1 kleine pompoen
2 pastinaken
100 gram gorgonzola
40 gram hazelnoten
Balsamico crème
Extra vierge olijfolie
1 theelepel venkelzaad
1/2 theelepel kerrie
1/2 theelepel cayennepeper
Peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen, maak de binnenkant schoon en snij in kleine partjes. Snij aan beide kanten van de pastinaak de buitenkant eraf. Schil de pastinaak, snij door de helft en maak er kleine stukken van in de lengte. Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat. Leg de pastinaak en pompoen op de plaat. Strooi er de venkelzaad, kerrie en de cayennepeper over. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met nog wat peper en zout. Zet ongeveer 30/35 minuten in de oven, totdat de groenten gaar zijn. De groenten moeten nog wel een bite hebben. Laat de groenten afkoelen. Rooster ondertussen in een pan de hazelnoten, totdat ze een bruine kleur hebben gekregen.

Als de groenten helemaal zijn afgekoeld, begin je met de witlof. Haal de stronkjes eraf, zodat je allemaal losse blaadjes krijgt. Was de witlof en dep het even droog met een theedoek. Meng de witlof met de pompoen en pastinaak. Verdeel dit over twee borden. Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. Hak de hazelnoten met een mes grof. Verkruimel de gorgonzola over de borden. Garneer met de hazelnoten en de balsamico crème.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten