Your Cart is Empty

Gevulde varkenshaasrolletjes

Gevulde varkenshaasrolletjes

21 november 2012

Speciaal voor een vriendinnetje, Wendy, zet ik dit recept op mijn kookblog.  Zij vroeg mij wat een goed hoofdgerecht is na een voorgerecht met vis. De varkenshaas is lekker licht en past daarom perfect na een visgerecht. Het gerecht heb ik ooit tijdens een kookworkshop leren maken. Origineel is het rolletje gevuld met ansjovis en rookkaas, maar zelf maak ik hem liever met Manchego. Door de Manchego komt de ansjovis veel beter tot zijn recht en Manchego smelt veel makkelijker, waardoor de vulling smeuïger wordt. Serveer de rodewijnsaus in een mooie streep, waardoor het bord er mooi opgemaakt uitziet. Ik had er als bijgerecht knolselderijpuree van knolselderij, aardappel en gruyère bijgemaakt. Gegarandeerd een mooi hoofdgerecht voor gasten die bij je komen eten!

Ingrediënten voor 6 personen:
3 stuks varkenshaasjes van ruim 200 gram (liefst biologisch)
100 gram Manchego kaas of een andere gerookte kaas
10 stuks ansjovisfilets
2 eetlepels extra vierge olijfolie
150 ml slagroom
300 ml rode wijn
peper en zout

Snijd de varkenshaasjes in de lengte in plakken en klop met een platte kant van een groot mes of met een vleeshamer op de plakken zodat het oppervlak van de haasjes wat groter wordt. Als je naar een goede slager gaat, kun je dit door de slager laten doen. Zorg dan dat je 6 stuks varkenshaasjes hebt van 100 gram per stuk in de lengte gesneden en platgeslagen.

Verdeel de kaas en de ansjovis en beleg de varkenshaasjes hiermee. Rol de belegde vleesplakken op en steek ze vast met een cocktailprikker. Verwarm de oven voor op 125 graden (hete lucht oven). Verhit de olie in een koekenpan en braad ze egaal rondom aan. Leg de rolletjes op het rooster in de oven en bestrooi met peper en zout. Laat ze ongeveer 15 minuten in de oven garen.

Verwijder ondertussen het vet uit de pan, blus de pan af met de rode wijn en laat de wijn tot een klein bodempje inkoken. Giet de slagroom in de pan en laat het geheel nog even inkoken. Serveer de varkenshaasjes op een bord en garneer met een mooie streep saus.


  • Wendy schreef:

    Dit is een heerlijk verrassend gerecht! Niet moeilijk om te maken en er zijn verschillende combinaties mogelijk!
    Bedankt voor de tip, dit is een blijvertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten