Your Cart is Empty

Chocoladetaart met frambozenvulling

Chocoladetaart met frambozenvulling

16 november 2012

Deze taart heb ik al een tijd geleden gemaakt. Mijn schoonzusje vroeg om het recept voor een verjaardag van een vriendinnetje van haar. Het is een heerlijke en prachtige taart, die je natuurlijk voor je geliefde kunt maken, maar ook erg leuk is met een verjaardag. De combinatie van chocolade en frambozen vind ik hemels. Ik heb de ingrediënten voor de cake iets aangepast, omdat ik de cake anders te droog vind worden. Het recept is oorspronkelijk van Nigella Lawson uit het boek Feest. Dit boek is geweldig, omdat er voor alle feestdagen fantastische recepten in staan. Zoals de titel van het boek luidt: eten om het leven te vieren.

Voor de cake:
150 ml melk
2 eetlepels boter
1 eetlepel vanille extract
3 eieren
175 gram bloem
200 gram fijne kristalsuiker
3 eetlepels cacao
1 theelepel zuiveringszout (baking soda, te koop bij Engelse winkels)

Voor de vulling:
125 ml slagroom
125 gram frambozen

Voor de buitenkant:
150 ml slagroom
150 gram donkere chocolade in kleine stukjes (min. 70% cacao)
1 eetlepel golden syrup (te koop bij natuurwinkels)
125 gram frambozen

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet twee hartvormige bakvormen (diameter circa 23 cm) in. Giet de melk in een kleine pan, voeg de boter toe en verwarm het geheel op een laag vuur tot de boter gesmolten is. Voeg het vanille extract toe. Klop de eieren en de suiker in een kom tot het geheel dik en luchtig is. Zeef de bloem, cacao en het zuiveringszout en doe in een kom. Klop vervolgens het eier- en suikermengsel nog even kort. Voeg het mengsel van melk aan het eier/suikermengsel toe en meng dit tot een geheel. Spatel voorzichtig het mengsel van bloem erdoorheen. Verdeel het mengsel over de twee bakvormen en zet beide vormen 18/20 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt eventueel ook één vorm gebruiken, door eerst 1 hart te bakken en daarna het andere hart te bakken. Je laat de helft van het beslag dan even staan.

Laat de cake eerst 10 minuten afkoelen, voordat je het uit het bakblik haalt. Klop de slagroom tot het dik is, maar niet helemaal stijf. Prak de frambozen vrij grof en meng ze door de slagroom. Verdeel dit over de binnenkant van een hart en leg het andere hart er boven op. Doe voor de buitenkant de slagroom, chocolade en de golden syrup in een pannetje en zet op een laag vuur. Laat de chocolade smelten. Als deze gesmolten is, zet je het vuur uit en roer je het mengsel met de hand tot een gladde en glanzende textuur. Verspreid de gesmolten chocolade over de bovenkant en zijkanten van de taart. Leg de rest van de frambozen iets van de rand af op de taart in een hartvorm. Laat de taart even staan tot de chocolade hard is geworden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten