Your Cart is Empty

Spaghetti met cherrytomaatjes

Spaghetti met cherrytomaatjes

30 oktober 2012

Deze pasta vind ik erg lekker en makkelijk te maken. De ingrediënten zijn erg basic, maar daarom is deze pasta juist perfect. De smaken komen goed tot zijn recht. Tevens is het een pasta die goedkoop is om te maken, altijd handig als het einde van de maand is en het budget voor de boodschappen bijna op is. Recept voor 2 personen:

250 gram cherrytomaten
4 eetlepels extra vierge olijfolie
3 tenen knoflook
1 gedroogd rood pepertje
4 ansjovisfilets in olie
1 theelepel kappertjes
2 eetlepels witte wijn
250 gram spaghetti
sap van 1/2 citroen
2 eetlepels bladpeterselie
Parmezaanse kaas
Peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de cherrytomaten door de helft. Leg de cherrytomaten op een bakplaat of in een ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster de cherrytomaten ongeveer 20 minuten in de oven tot de tomaatjes geslonken en licht gekaramelliseerd zijn.  Snij de knoflook in plakjes en laat de ansjovis en kappertjes goed uitlekken. Zet een pan kokend water op het vuur en doe er een scheut olijfolie bij. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de knoflook, peper en ansjovis 2 minuten tot de ansjovis is ‘gesmolten’.

Doe de pasta inmiddels in de pan met water en kook de pasta volgens de aanwijzingen beetgaar. Voeg de kappertjes, witte wijn en cherrytomaten met de baksappen toe. Breng zachtjes aan de kook en laat al roerend 5 minuten koken tot de saus dik en vol is. Proef de saus en voeg eventueel nog wat peper en zout bij. Giet de pasta af en schep door de saus. Snij de peterselie fijn. Voeg de citroensap en peterselie toe en bestrooi met parmezaan.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten