Your Cart is Empty

Spaghetti met scampi’s en rucola

Spaghetti met scampi’s en rucola

19 oktober 2012

Dit recept is een van mijn favoriete pasta’s met vis. Het recept is van Jamie Oliver uit zijn boek Jamie’s Italië, maar ik heb hem iets aangepast. De scherpte van de pepers en het frisse van de citroen smaakt heerlijk in deze pasta. Het is een pasta die je eigenlijk het hele jaar door kunt eten. Ik koop de garnalen meestal uit de diepvries, maar vers zijn ze natuurlijk het heerlijkst. Je kunt eigenlijk alle soorten grote garnalen gebruiken, maar ze moeten wel gepeld zijn of je moet ze zelf pellen. Ook moet je als je garnalen uit de diepvries gebruikt ze wel goed ontdooien.

Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram verse of gedroogde spaghetti of tagliatelle
400 gram gepelde rauwe grote garnalen
150 ml witte wijn
2 eetlepels tomatenpuree
De geraspte schil en het sap van 1 citroen
40 gram rucola
Extra vierge olijfolie
3 tenen knoflook
1 gedroogde rode Spaanse peper
Peper en zout

Kook de spaghetti in een grote pan water met een beetje zout en een scheut olijfolie. Verhit ondertussen 3 eetlepels extra vierge olijfolie in een grote koekenpan en gooi er de geperste knoflook en in kleine stukjes gesneden peper bij.  Zet het vuur laag, want de knoflook moet absoluut niet aanbranden. Doe zodra de knoflook begint te kleuren dan ook de garnalen erbij en bak ze tot deze roze kleuren. Doe daarna de tomatenpuree en de wijn erbij en laat het even op het vuur pruttelen. Giet als de pasta gaar is deze af en hussel de spaghetti door de saus. Doe de helft van de rucola en het citroensap erbij. Doe er na smaak zout en peper bij. Verdeel de pasta over vier borden en strooi er de geraspte citroenschil over. Maak af met een scheut olijfolie en garneer met de rest van de rucola. Eetsmakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten