Your Cart is Empty

Aads bruschetta

Aads bruschetta

15 oktober 2012

Een van de lekkerste hapjes vind ik bruschetta. Van mijn vader heb ik geleerd hoe je ze het lekkerst maakt en daarom hier het recept van Aad. Je kunt de bruschetta met allerlei ingrediënten serveren. Ook worden deze broodjes wel eens crostini’s genoemd. Het verschil tussen crostini’s en bruschetta zit hem in de grootte van het brood en wanneer het gegeten wordt. Deze versie kun je zowel als lunch of als borrelhapje eten. Ingrediënten voor 10 stuks:

1/2 stokbrood of ciabatta
1/2 bakje cherrytomaatjes
Knoflooktenen (hoeveelheid naar eigen smaak)
Basilicum
Extra vierge olijfolie
Peper en zout

Snij het brood in sneetjes. Smeer een grillpan met olijfolie in en laat even heet worden. Zet daarna het vuur op zijn laagst en leg het gesneden brood erop. De crostini’s zijn goed als ze krokant en een beetje bruin gekleurd zijn. Snijd de tomaatjes in vieren en leg ze nonchalant op de broodjes. Pers er knoflook overheen. Ik gebruik zelf meestal 2 teentjes, maar dat kan per smaak verschillen. Strooi de basilicum en naar smaak peper en zout over de bruschetta en besprenkel het geheel met goede olijfolie. Smullen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten