Your Cart is Empty

Chocoladepavlova met frambozen

Chocoladepavlova met frambozen

14 oktober 2012

Een van mijn favoriete desserts is de chocoladepavlova met frambozen. De bodem is gemaakt van eiwitten, stukken pure chocola en cacao en is eigenlijk een grote meringue. Op de bodem hoort een flinke hoeveelheid slagroom met fruit. Deze versie is met frambozen, maar met aardbeien of gemengd rood fruit ziet de pavlova er ook mooi uit. Ik vind het dessert zo lekker omdat het niet machtig is. Ik kan er van blijven eten. Dit recept komt van Nigella Lawson uit het kookboek voor altijd zomer.

De foto’s zijn van de zomer gemaakt, maar ik heb het gisteravond tijdens een diner party ook nog gegeten maar dan met een topping van frambozen en aardbeien. Het is een dessert wat eigenlijk het hele jaar door kan, maar helaas zijn frambozen buiten de zomer om wel prijziger en lastiger verkrijgbaar. Nigella beschrijft de pavlova als iets waar je een moord voor pleegt en ze heeft volkomen gelijk. Het is echt ontzettend lekker!

pavlova1

Nagerecht voor 8 – 12 personen:
6 eiwitten
300 gram fijne kristalsuiker
500 gram frambozen
500 ml slagroom
3 eetlepels cacaopoeder, gezeefd
1 theelepel balsamico of rode wijnazijn
50 gram fijngehakte pure chocola voor de bodem
30 gram grof geraspte of gehakte pure chocola voor de topping

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten met een handmixer of KitchenAid stijf tot ze in zijdeachtige pieken blijven staan en klop vervolgens lepel voor lepel de suiker erdoor. Strooi de cacao en chocola erover en doe de azijn erbij. Spatel alles voorzichtig door elkaar tot het een geheel is. Schep het schuim in een ronde vorm op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk de bovenkant glad.

Zet de meringue in de oven, zet de oven terug tot 150 graden en laat ongeveer 1 uur en een kwartier in de oven staan. De bodem is klaar als de bovenkant droog is en de randen er krokant uitzien. Zet de oven uit, zet de deur op een kier en laat de meringue helemaal afkoelen. Als de meringue is afgekoeld leg je hem op een mooi bord of taartplateau. Klop de slagroom net niet helemaal stijf en schep het op de meringue. Leg voorzichtig de frambozen op de meringue en rasp de pure chocola erover.


 • Jill schreef:

  Taarttttt! Absolutely love it, ga ik zeker een keer maken ^^

 • Mister M schreef:

  Zo lekker is deze…

 • Andolein schreef:

  Heerlijke taart!

 • Dirkje Berkheij schreef:

  Hoi Anne-Ruth, hoe is het?

  Ik ben maandag jarig en wil deze overheerlijke taart twee keer maken. Maar kan ik ook de taart de avond van tevoren maken, een nacht in de koelkast laten staan en dan het beslag in taartvorm doen en de volgende ochtend pas in de oven doen? Of is het dan niet zo lekker als het beslag een nacht in de koeling staat?

  Ik hoor het wel! 🙂

  X Dirkje

  • Kookmeisje schreef:

   Hoi Dirkje, goed en met jou? Aah alvast gefeliciteerd. Wat leuk dat je deze taart gaat maken. Je kunt het beste de taart al wel bakken, maar nog niet met slagroom etc garneren. Want als je het beslag een nacht in de koelkast laat staan, ben ik bang dat het inzakt.. Succes met maken en een hele fijne verjaardag X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten