Your Cart is Empty

Tartaar van vis en avocado

Tartaar van vis en avocado

9 oktober 2012

Dit is een voorgerecht wat ik graag maak als ik meerdere gangen serveer. Je kunt het gerecht heel erg makkelijk voorbereiden. De avocado en zalm kan van tevoren als gesneden worden en met limoensap kan het een tijd in de koelkast bewaard worden. Het enige wat je dan voor het serveren klaar moet maken is de opmaak. Het is een heerlijk voorgerecht, wat in elk seizoen goed past. Alle smaken komen goed tot zijn recht en het takje dille en de zalmeitjes maken het af. Recept voor vier personen:

1 rijpe avocado
2 el limoensap
125 gram Hollandse garnalen
150 gram gerookte zalm
75 ml crème fraîche
4 tl zalmeitjes
dille om te garneren
2-3 el olijfolie extra vergine
peper
kookring met een diameter van 7 cm

Halveer de avocado in de lengte en verwijder de pit. Haal de schil van beide helften. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en meng met 2 el limoensap. Snijd de garnalen wat kleiner en de zalm in blokjes. Meng de avocado door de zalm en garnalen. Breng op smaak met peper en spatel er 1 el olijfolie doorheen. Eventueel kun je het nu in de koelkast bewaren tot dat je het gerecht wilt serveren. Zet een kookring op een bord en verdeel 1/4 van de tartaar gelijkmatig over de ring en druk hem licht aan. Haal de kookring voorzichtig los en herhaal dit met de rest van de tartaar voor de overige borden. Bedruppel de tartaar met wat olijfolie. Schep 1 volle el crème fraîche en 1 tl zalmeitjes op elke tartaar. Bestrooi met peper en garneer met dille.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten