Your Cart is Empty

3x gezonde lunch recepten

3x gezonde lunch recepten

30 november 2015 – healthy monday

Inmiddels heb ik meer dan 200 recepten op Kookmeisje staan. Recepten die ik in het begin maakte met nog hele oude foto’s. Allemaal recepten die eigenlijk naar de achtergrond zijn geschoven, maar wel weer eens in het zonnetje gezet mogen worden. Zo bedacht ik om de komende tijd weer eens wat oude recepten met jullie te delen.

Vandaag wil ik jullie vertellen wat je allemaal kunt klaarmaken als je zin in een gezonde lunch hebt. Vaak zijn we druk en vergeten we aan de lunch te denken. Terwijl juist dit een belangrijk moment is om genoeg energie binnen te krijgen om nog de rest van de dag aan te kunnen. Ik ben benieuwd wat jullie normaliter lunchen? In ieder geval wat variatie in gezonde lunch recepten van mij:

Gezonde lunch recepten

Crudité
Dit bestaat uit verschillende soorten rauwkost zoals cherrytomaten, komkommer, wortelen, witlof, bleekselderij of radijsjes en een dip.Vaak maak ik crudité met een dipsaus van kruiden, yoghurt en wat mayonaise, maar je kunt ook eens variëren met een hummus of pompoenhummus. Bekijk het recept voor de crudité met dipsaus hier.

Gezonde lunch recepten

Salade
Eigenlijk is een voedzame salade zo gemaakt. Neem wat bladsla, rauwkost, kaas (zoals geitenkaas of feta) en besprenkel met wat olijfolie en je bent klaar. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Mijn favoriete salade voor de lunch maak ik met kikkererwten, komkommer, cherrytomaten en feta. Voor feta kun je mij echt wakker maken. Ik vind het zo’n lekkere kaas die simpelweg met heel veel gerechten is te combineren. Koop wel de echte Griekse feta, gemaakt van schapenkaas. Bekijk het recept voor de kikkererwtensalade hier.

Gezonde lunch receptenSoep
Ook een soep is erg lekker om te lunchen. Vaak als ik ‘s avonds soep heb gemaakt en de volgende dag over heb eet ik het als lunch. Natuurlijk kun je ook een soep klaarmaken voor de lunch. Eigenlijk is het zo gemaakt en erg gezond. Mijn favoriete soep blijft pompoensoep met salie. Bekijk het recept hier.

Wat vond je van deze blogpost? Laat het vooral hieronder in een comment achter.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Pinterest of Twitter?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten