Your Cart is Empty

Withlocals

Withlocals

12 juni 2015

Half mei werd ik uitgenodigd om samen met drie vriendinnen een nieuw concept uit te proberen. Withlocals is de Airbnb op het gebied van eten. Het concept is uit Azië komen overwaaien en net in Nederland geïntroduceerd. De Nederlandse medeoprichter werd anderhalf jaar geleden geïnspireerd tijdens zijn huwelijksreis. Hij at bij de lokale bevolking in Sri Lanka en vond het geweldig. Hij wilde dat meer mensen deze kans kregen en zo is Withlocals ontstaan. Inmiddels is het concept een groot succes. Withlocals is naast Nederland in tien Aziatische landen actief. Zowel toeristen als inwoners van eigen land kunnen een kijkje nemen in de keuken van de hosts die bij Withlocals aangesloten zijn.

Withlocals

Hoe werkt het? Je hebt verschillende hosts die zich bij Withlocals als thuiskoks hebben ingeschreven. Zo schoof ik samen met drie vriendinnen aan tafel bij het stel Simon en Rein. Naast mijn vriendinnen en ik waren er ook twee vloggers uitgenodigd. We werden vriendelijk door het stel ontvangen. Ze wonen samen met hun Dachshund Klaartje in een prachtig huis op de Beethovenstraat in Amsterdam. Ik voelde me er meteen thuis. Denk aan een prachtig gedekte tafel, bloemen en antiek servies.

Withlocals

Wat is er mooier dan je eigengemaakte eten te delen met mensen die het waarderen? Simon komt oorspronkelijk uit Australië en kookt naast gehakttaart uit Australië het liefst Indiaans en klassieke recepten uit de Italiaanse, Franse of Nederlandse keuken. Het menu bij Simon hangt altijd af van het seizoen en bestaat uit drie of vier gangen. Zijn partner Rein heeft veel verstand van wijn, waardoor je een goede wijn en spijs combinatie kunt verwachten.

Withlocals

Ik vond het een fantastische avond! Het is leuk om op deze manier nieuwe mensen te leren kennen. Simon kookt met liefde en dat proef je in zijn gerechten terug. Vooraf kregen we drie soorten bruschetta: een bruschetta caprese, bruschetta met paddenstoelen en Parmezaanse kaas en de klassieke tomatenbruschetta. Het hoofdgerecht had Simon al de dag ervoor gemaakt, waardoor het nog lekkerder smaakte. Ik had nog nooit Surinaamse roti gegeten, maar het was werkelijk verrukkelijk. Daarna kregen we kaas en als dessert heerlijke chocolademousse. Het smaakte allemaal heerlijk, alleen vond ik de samenstelling van het menu niet optimaal op elkaar afgestemd.

Withlocals

Ik heb een heerlijke avond gehad, die ik niet meer zo snel zal vergeten. Smaakvolle gerechten, heerlijke wijnen, leuke verhalen en een ontzettend leuk gezelschap! Lees hieronder de recensies van mijn vriendinnetjes:

Anne: ‘Het diner was heerlijk, maar de gastvrijheid bij Simon en Rein was zelfs nog beter. Ondanks het feit dat we elkaar net pas ontmoet hebben, voelde het als een diner met vrienden. Goede verhalen, lekkere wijnen, een warm welkom en een erg plezierige avond.’

Elsemiek: ‘Ik heb echt een geweldig diner gehad bij deze fantastische hosts! De combinatie van het eten met de wijnen kon niet beter. Ik zou het mijn vrienden zeker aanraden om te gaan dineren bij Simon en Rein. Bedankt voor de leuke avond!’

Nikki: ‘Wat een fantastische avond hebben wij gehad bij dit stel. Het eten was heerlijk, de hosts waren geweldig en wat een prachtig huis! Ik zou graag nog een keer komen dineren bij Simon, Rein en hun schattige hondje Klaartje.’

Withlocals

Ervaar zelf het prachtige huiskamerrestaurant van Simon of van een van de andere hosts. Je betaalt per persoon € 38,00 voor een hele avond bij Simon inclusief eten & drinken. Op dit moment is er een actie dat elke tweede persoon gratis is, waardoor je nu tijdelijk met twee personen € 19,00 per persoon betaalt. Wil je niet met onbekenden aan tafel zitten? Je kunt ook alleen met vrienden een avond via Withlocals boeken. Ik heb geen ervaring bij de andere thuischefs, maar ik kan Simon in ieder geval meer dan aanraden!

Withlocals


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten