Your Cart is Empty

Amandeltaart van Food Bandits (suikervrij, lactosevrij en glutenvrij)

Amandeltaart van Food Bandits (suikervrij, lactosevrij en glutenvrij)

25 maart 2015

Hallo, mijn naam is Suus en samen met mijn man Johann maak ik de blog Food Bandits. Een blog vol met recepten om mijn verslaving aan ontbijt en lekkers bij de koffie te kunnen vieren.

De blog begon vol met recepten die suiker, boter en gluten bevatten, maar sinds twee jaar ben ik flink bezig met ‘clean eating’. En al geloof ik stellig dat een lekkere croissant of een puntzak met friet en mayo op zijn tijd nodig is, vind ik het een te gekke uitdaging om taarten te maken die heerlijk smaken maar geen gluten, zuivel of suiker bevatten. En deel ik dit graag op mijn blog.

a3146cf0482fab37eb46bb3673ab2590

Omdat wij op dit moment onze blog aan het verbouwen zijn was Anne-Ruth zo lief om haar blog voor mij open te stellen. En nu weet ik dat Anne-Ruth de koningin is van de mooie paastaarten dus moest ik wel extra mijn best doen. Ik hoop dat het is gelukt met deze Italiaanse amandeltaart. Ik weet in ieder geval dat ik niet kan wachten tot het Pasen is zodat ik deze taart weer kan eten.

Deze luchtige amandelcake is ideaal om te serveren tijdens of na het paasontbijt. De cake is niet te zoet en de hint van grapefruit maakt het heerlijk fris en zeer geschikt om samen met een hete espresso te serveren. Schrik niet van het aantal eieren wat in deze taart zit, het is tenslotte Pasen dus de klassieker; ‘een ei hoort erbij’ dient wel in het achterhoofd te worden gehouden. Bewaar het eigeel om zelf een lemon curd te maken of een groentenfritatta.

Foodbloggers paasbrunch
Lente-ui soep met pecorinokoekjes – Eten uit de Volkstuin

Bacon scones met maple syrup glazuur – In my red kitchen

Oeufs en cocotte met lentegroenten – De smaak van Cécile

Roerei met truffel en garnalen – Culinessa

Hot cross buns – Cookie Cottage

Warme kaneelbroodjes met pecannoten – Cuisine de Clementine

Kokos vogelnestjes met ”eitjes” – Kookmeisje

Amandeltaart (glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suiker)  – Food Bandits

Voor ongeveer 8 punten amandeltaart
8 eiwitten
2 eetlepels kokosbloesemsuiker of suiker naar keuze
Sap van 1 part grapefruit
100 gram amandelmeel
3 eetlepels kokosolie, gesmolten
1 theelepel bakpoeder
2 theelepels kaneel
Amandelschaafsel en kokosrasp om over de taart heen te strooien
Vlaaivorm, ingevet met kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en meng in een kom de amandelmeel met bakpoeder. Klop de  eiwitten stijf in een vetvrije kom tot stevige witte pieken. Hier ben je misschien blij dat je een keukenmachine hebt of met een goede work out zodat je straks een extra stuk taart kunt nemen.

Roer voorzichtig het sap van de grapefruit en de kokosbloesemsuiker door de eiwitten. Voeg dan het amandelmeel toe en schep voorzichtig om. Giet het mengsel in de vlaaivorm en strooi er wat amandelschaafsel en kaneel overheen. Bak de taart gaar in ongeveer 30 tot 40 minuten. Een satéprikker moet er droog uitkomen. Laat de taart afkoelen en bestrooi met kokos.

Geniet!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten