Your Cart is Empty

Het Hof Bergen

Het Hof Bergen

25 februari 2015

Het heeft zo zijn voordelen om foodblogger te zijn. Zo krijg ik regelmatig een uitnodiging voor een perslunch of een ander evenement. Vorige week reisde ik af naar het kunstenaarsdorp Bergen. Zijn jullie daar wel eens geweest? Op de Eeuwigelaan bevindt zich op een prachtig landgoed Het Hof. Ik was uitgenodigd voor een culinaire lunch met producten uit eigen biologische moestuin en een demonstratie van de Big Green Egg om zo Het Hof te leren kennen.

Het hof 2

Het Hof is een ontmoetings- en belevingsplek met gastronomie, natuur en kunst als belangrijke uitgangspunten. Het is dé locatie als het gaat om bijzonder bijeenkomen op hoog niveau. In de stijlvolle ruimtes kun je zakelijke meetings, productpresentaties, trainingen of een vergadering houden. Ziet het er niet prachtig uit? Ik ben in ieder geval verliefd geworden op deze inspirerende plek.

Het Hof 3

Het Hof staat op de monumentenlijst en is echt prachtig om te zien. Ik werd ontvangen met een glas bubbels en een heerlijk hapje van saffraan kroepoek met crème fraiche, limoen en haringkuit. Na een korte kennismaking met de rest van de gasten kregen we een rondleiding over het landgoed. In de biologische moestuin worden de mooiste producten geoogst, maar vanwege het seizoen heb ik alleen de boerenkool zien staan. Vervolgens kreeg ik een rondleiding door het pand zelf en daarna gingen we aan tafel voor een heerlijke culinaire lunch.

De keuken van Het Hof is echt erg goed. Je proeft dat er met goede producten wordt gewerkt. We kregen twee verschillende amuses. Als eerste een kleine crème brulee van geitenkaas met Hollandse garnalen en rozemarijn. De tweede amuse bestond uit een rouleau van parelhoender met Eiswein vinaigrette en een bitterbal van eendenlever. Als voorgerecht kregen we coquilles met een crème van knolselderij, trompette de la mort en een sherry amandelsaus. Het tussengerecht bestond uit zacht gegaarde kreeft met saffraanrisotto en een koekje van Parmezaanse kaas. Dit was een van mijn lievelingsgerechten, ik droom er nog van!

Het Hof 5

Daarna kregen we een korte demonstratie van de chefs op de Big Green Egg. In de ruimte waar Het Hof kookworkshops geeft, werd gedemonstreerd hoe ribeye op de Big Green Egg wordt bereid. We kregen de ribeye als hoofdgerecht met een crème van cashewnoot, gebraden wortel, uiencrunch en een jus met rode wijn. Heb je wel eens iets van de Big Green Egg gegeten? Het geeft de ribeye een heerlijke zacht rokerige smaak en smaakt nog beter dan vlees van de bbq. Toe een tropisch dessert met een karamelcilinder gevuld met een mousse van tropisch fruit, gesuikerde pijnboompitten en tropical sorbet.

Het Hof 4

Wil je zelf een keer Het Hof komen ervaren? Door het jaar heen vinden er verschillende evenementen plaats. Er worden kookworkshops georganiseerd, waarbij de oogst uit de moestuin natuurlijk wordt gebruikt (afhankelijk van het seizoen). Ook vinden er culturele bijeenkomsten, lezingen of andere bijzondere vormen van samenkomen plaats. Kijk voor geplande evenementen de website van Het Hof. Mocht je een locatie zoeken voor een trouwerij dan kan ik Het Hof ook aanbevelen. Het heeft alles in huis om er een prachtige dag van te maken. Ook willen ze proberen om van de zomer als restaurant open te gaan, zodat je er altijd terecht kunt!

Het Hof – Eeuwigelaan 1 te Bergen
www.hethof.comHet Hof 6


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten