Your Cart is Empty

Tortellini al formaggio uit de oven

Tortellini 1

Deze maand kreeg ik voor de foodblogswap de kookblog van Verona genaamd Miss Eekma toegewezen. Verona blogt nog niet heel erg lang, maar heeft nu al heerlijke recepten op haar blog staan. Ik koos een heerlijke ovenpasta met kaas. Ik lust echt alles, maar ben niet heel erg dol op paprika. Ik verving de paprika voor cherrytomaten, wat een heerlijke combinatie is met spinazie. Verder gebruikte ik een mix van belegen kaas en Parmezaanse kaas omdat ik het gerecht iets meer Italiaans wilde maken. Verona heeft het recept van haar buurvrouw en daar ben ik heel dankbaar voor. Het is een heerlijk pastagerecht, makkelijk te maken en ideaal voor aan het eind van een lange werkdag.

De zusjes Marjolein en Floor van de kookblog Zusjes koken over hebben mijn blog deze maand toegewezen gekregen, maar hebben helaas nog geen bericht gepost. Ik ben benieuwd welk gerecht ze kiezen om na te maken. Ik zal jullie op mijn Facebookpagina laten weten als ze het recept hebben gepost.

200 gram tortellini al formaggio (ik kocht de tortellini van het biologische merk la Bio Idea)
300 gram verse spinazie
250 gram cherrytomaten aan tak
75 gram geraspte belegen kaas
75 gram Parmezaanse kaas
1 witte ui
1 gedroogde Spaanse rode peper
1 teen knoflook
Nootmuskaat
Zout & peper
Olijfolie

Het recept is voor twee personen. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Voeg kokend water in een ruime pan toe en giet er een scheut olijfolie bij. Vet een middelgrote ovenschaal met een beetje olijfolie in. Giet de pasta in de pan en kook in 10 minuten beetgaar. Snij de ui en het gedroogde Spaanse pepertje fijn. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Fruit de ui ongeveer vijf minuten. Voeg de spinazie toe en pers er het teentje knoflook bovenuit. Snij 125 gram van de cherrytomaten door de helft. Laat de andere cherrytomaten aan de takjes zitten. Doe de gesneden cherrytomaten op het laatst bij de spinazie. Giet de pasta af en voeg bij het spinaziemengsel. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Doe de pasta in de ovenschaal. Rasp er de kaas over en leg de overgebleven cherrytomaten op de bovenkant. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Serveer op een mooi bord met een takje cherrytomaten erbij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten