Your Cart is Empty

Cantuccini met sinaasappel en Cointreau

Cantuccini 1Cantuccini 2

Yeah, het is weer tijd voor de maandelijkse foodblogswap. Dit keer maakte ik een recept van de kookblog van Marion. Marion heeft een leuke blog en schrijft ook erg leuk: ‘Welkom in mijn keuken. Hier wordt gekookt, gebakken, gegeten, gelezen, gewerkt en geblogt. De keuken is het hart van het huis’.

Op Marions Kitchen Stories vind je vooral recepten voor brood, maar ook gebak, hoofdgerechten en koekjes. Ik heb nog nooit brood gebakken, dus durfde het niet aan. Ik wilde al een tijd cantuccini koekjes bakken, aangezien mijn vriend er dol op is. Ik had dan ook snel besloten wat ik van haar blog ging maken. Marion heeft chocolade en hazelnoten in de koekjes verwerkt. Ik paste ze aan en maakte ze met sinaasappel en cointreau. Heerlijk voor bij de koffie.

Ellen van In My Red Kitchen maakte de havermout pannenkoekjes van mijn blog. Erg leuk gedaan en in combinatie met granaatappel en appel lijken me de pannenkoekjes ook erg lekker.

125 gram speltbloem (of patentbloem)
100 gram kristalsuiker
100 gram amandelen in de schil
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel bakpoeder
1 biologische sinaasappel
Kleine scheut Cointreau
1 ei + wat extra ei voor het bestrijken van de koekjes
Snufje zout

Verwarm de oven voor op 160 graden. Hak de amandelen grof en rasp de sinaasappel. Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, rasp van de sinaasappel en het snufje zout in een kom. Doe het ei en een scheutje Cointreau bij het mengsel en meng met je handen door het deeg. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken. Meng de grof gehakte amandelen voorzichtig door het deeg. Het deeg hoeft niet eerst in de koelkast, omdat er geen boter doorheen zit. Maak een rol van het deeg. Rol het in de lengte uit en snij er vier gelijke stukken uit. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat. Rol de stukken deeg stuk voor stuk in de lengte helemaal uit en leg ze dan op de bakplaat. Druk het deeg met je handen wat platter. Bestrijk het deeg met wat ei. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.

Cantuccini 3

Haal de bakplaat uit de oven en verlaag de oven naar 130 graden. Haal de koeken voorzichtig van het bakpapier en snij ze meteen in schuine stukken van ongeveer 2 cm. Laat de koeken niet eerst afkoelen, want anders kun je ze niet meer snijden omdat ze erg snel hard worden. Leg de koekjes terug op de bakplaat en zet ze nog eens 15 minuten in de oven om helemaal te laten drogen. Serveer de koekjes op een mooi schaaltje. Als je koekjes overhoud kun je ze in een koekjestrommel zeker één week bewaren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten