Your Cart is Empty

Tosti met mozzarella, parmaham en pesto

040
Ik neem mezelf heel vaak voor om op zaterdag lekker uit lunchen te gaan of zelf iets lekkers te maken. Vaak komt het er niet van en eet ik snel een simpel belegde boterham. Het liefst heb ik op vrijdag al alle boodschappen voor het weekend is huis, zodat ik op zaterdag lekker kan relaxen. Ook zorg ik dat ik in het weekend altijd verse bloemen in huis heb. Deze bloemen komen van mijn favoriete winkel Jasmijn Bloembinders.

Een tijd geleden had ik alle boodschappen al in huis en had ik tijd om eens uitgebreid een lekkere lunch te maken. Mijn vriend had zin in een tosti, dus maakte ik deze heerlijke Italiaanse tosti met mozzarella, Parmaham en pesto. Ik vind de combinatie met maisbrood erg lekker, maar je kunt ook je eigen favoriete brood gebruiken. Uiteraard kun je de tosti ook doordeweeks lunchen of als avondeten met een lekkere kop soep erbij. Recept voor twee personen:

4 sneden brood
1 bol buffelmozzarella
4 plakken Parmaham
4 eetlepels pesto (liefst zelfgemaakt)
Handjevol rucola
1 eetlepel olijfolie
Versgemalen peper

Laat de bol mozzarella uitlekken en snijd daarna in plakken. Besmeer de boterhammen met de pesto en verdeel er de Parmaham over. Leg de plakken mozzarella op de Parmaham en bestrooi met versgemalen peper. Leg er de andere boterham op en snij diagonaal doormidden. Verhit een grillpan met de olijfolie en bak de tosti’s aan beide kanten┬átwee minuten. De tosti moet knapperig en bruin geworden zijn. Serveer met wat blaadjes rucola. Enjoy your lunch!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten