Your Cart is Empty

Spaghetti bolognese


Mijn blog bestaat alweer bijna een jaar. Ik merk dat ik steeds meer de behoefte heb om klassieke gerechten op mijn manier te maken. Binnenkort hierover meer op mijn blog. Een echte Italiaanse klassieker is de spaghetti bolognese. Het liefst eet ik het gerecht elke week, maar dat komt er meestal niet van. Vaak eet ik de saus in combinatie met een volkoren spaghetti, welke veel gezonder en voedzamer is. Voor de foto heb ik spaghetti van durum tarwe gebruikt, wat net iets mooier op de foto staat.

Deze foto is in augustus gemaakt toen het nog mooi weer was en dronk ik er een lekker glas koude witte wijn bij. Nu de dagen weer kouder en donker worden geniet ik het meeste van een bord spaghetti bolognese met een lekker glas rode wijn en veel Parmezaanse kaas erover geraspt. Wat is jouw lievelings klassiek gerecht? Laat het mij weten, zodat deze misschien binnenkort op mijn blog verschijnt. Recept voor vier personen:

400 gram rundergehakt (biologisch)
300 gram spaghetti
1 blikje tomatenpuree
2 blikken gepelde tomaten (400 gram per blik)
2 stengels bleekselderij
1 kleine winterpeen
100 ml rode wijn
80 gram pancetta
1 witte ui
1 teen knoflook
Olijfolie
Peper en zout

Snij de ui fijn. Was de bleekselderij en winterpeen. Schil de winterpeen en snij in kleine rondjes. Snij ook de bleekselderij in kleine stukjes. Zet een grote sauspan op het vuur en voeg één eetlepel olijfolie toe. Voeg de gesneden ui, bleekselderij en winterpeen toe. Pers de teen knoflook uit en voeg bij de groenten. Bak het geheel ongeveer 10 minuten op laag vuur. Snij de pancetta in kleine blokjes en doe in de pan. Bak drie minuten mee en voeg daarna het gehakt toe. Rul het gehakt en wanneer deze gaar is voeg je het blikje tomatenpuree toe. Meng alles goed door elkaar en voeg daarna de blikken gepelde tomaten toe. Laat ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen. Voeg daarna de rode wijn toe en breng op smaak met peper en zout. Laat nog minstens 10 minuten pruttelen, maar het lekkerst is minstens een half uur. Zet een pan met water op en kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de spaghetti in een diep bord met flink wat saus en rasp er Parmezaanse kaas over.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten