Your Cart is Empty

Vitello tonato


Ik studeer aan de Hogeschool Schoevers in Utrecht. Momenteel ben ik net begonnen met mijn scriptie en hoop ik over een half jaar afgestudeerd te zijn. Ik heb geen les meer en alle tentamens zijn gehaald, dus mijn klasgenoten zie ik vrij weinig. Om elkaar toch te zien proberen we regelmatig etentjes te plannen, alleen komt het er weinig van. Afgelopen dinsdag kwamen enkele klasgenootjes gezellig bij mij eten. Als kookblogger heb je een reputatie dat je lekker kookt en moet ik bij etentjes dat natuurlijk waarmaken. Soms is het daarom best lastig kiezen wat ik mijn gasten serveer.


Zelf had ik zin in Italiaans eten en dacht aan lekkere antipasti als voorgerecht. Uiteindelijk maakte ik salade caprese en vitello tonato. Dit zijn twee klassiekers uit de Italiaanse keuken die iedereen erg lekker vindt. Erg lekker met crostini’s en een goed glas wijn. De gerechten zijn zo gemaakt waardoor je niet te lang bij je gasten wegblijft. Ik serveerde de salade caprese en vitello tonato voor vier personen. Als je alleen vitello tonato serveert kun je van dit recept twee bordjes maken als voorgerecht voor twee personen. Recept voor één groot bord:

150 gram gebraden kalfsfricandeau
40 gram rucola
Blikje tonijn (in water)
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel kappertjes
Extra vierge olijfolie
Peper & zout

Haal de tonijn uit het blikje en laat in een vergiet uitlekken. Meng de tonijn met mayonaise en maak er met de staafmixer een fijne saus van. Breng op smaak met peper en zout. Leg driekwart van de rucola op een groot bord. Besprenkel met wat olijfolie. Leg er de plakken kalfsfricandeau over. Besmeer de kalfsfricandeau met de tonijnsaus. Garneer met de kappertjes en de overgebleven rucola.

Voor de salade caprese heb je drie grote trostomaten en twee bollen buffelmozzarella nodig. Snij de tomaten en mozzarella in plakken. Leg om en om een plak tomaat en mozzarella op een bord. Breng op smaak met extra vierge olijfolie en peper & zout. Garneer met blaadjes basilicum.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten