Your Cart is Empty

Coquilles, beurre blanc en zeekraal


Een paar jaar geleden was ik samen met mijn ouders uit eten bij brasserie Zuijderhoudt in Laren. We aten toen een fantastisch gerecht, mosselen in beurre blanc saus met zeekraal. De combinatie van de mosselen in de saus was zo lekker dat het gerecht mij altijd is bijgebleven. Ik wilde het al heel lang maken, maar elke keer kwam het er niet van.

Afgelopen maandag kwamen mijn broer en zijn vriendin eten en had ik de ingeving om eindelijk eens het gerecht na te maken. Omdat de Zeeuwse mosselen weer verkrijgbaar zijn, was het een perfect moment. Alleen kon ik nergens Zeeuwse mosselen krijgen, terwijl ik alle overige ingrediënten al in huis had. Ik was dus genoodzaakt om het gerecht met een ander soort vis te maken en kocht bij de Marqt coquilles. Uiteindelijk was het echt heerlijk, misschien nog wel lekkerder dan met mosselen. We hebben in ieder geval zitten smullen en de saus met stokbrood opgemaakt. Recept voor vier personen:

8 coquilles
200 ml witte wijn (goede kwaliteit)
2 sjalotten
Bladpeterselie
Dragon
1 laurierblad
5 zwarte peperkorrels
200 gram ijskoude roomboter
100 gram zeekraal
Peper & zout

Snij de sjalotten heel fijn. Haal de bladpeterselie en de dragon van de takjes af en voeg samen met de fijngesneden sjalotten in een steelpan. Voeg de wijn, het laurierblad en de peperkorrels toe bij de rest.  Breng het aan de kook en laat vijf minuten op laag vuur koken. Zorg dat ongeveer de helft is ingekookt. Haal de pan van het vuur. Giet de gearomatiseerde wijn door een zeef in een metalen kom. Verwarm de kom au bain-marie. Snij de roomboter in blokjes en klop een voor een door de wijn. Blijf voortdurend kloppen, totdat alle boter op is. Zorg dat je de saus niet laat staan, want dan loopt de saus terug.

Haal de coquilles uit de verpakking en strooi er wat peper en zout over. Verwarm een grillpan en voeg een beetje roomboter toe. Grill de coquilles aan elke kant één minuut. Roer de zeekraal door de beurre blanc. Verdeel de coquilles over de borden en schenk er de beurre blanc over. Serveer met stokbrood.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten