Your Cart is Empty

Pasta met tuinbonen, ricotta en citroen

Tuinbonen hield ik niet zo van, totdat ik ze dubbel gedopt proefde. Mijn moeder had laatst een heerlijk recept van Ottolenghi gemaakt waarin de tuinbonen dubbel gedopt moesten worden. Ze vertelde dat het zo een delicatessen is en mijn moeder had gelijk want ze zijn echt heerlijk. Het is veel werk, maar daarom heb ik voor dit recept gekozen voor verse pasta uit een pak. Je mag natuurlijk altijd je eigen pasta maken. Dit recept is fris, zomers en makkelijk te maken en het smaakt naar meer. Als hoofdgerecht voor vier personen:

400 gram verse spaghetti
250 gram ricotta
2 kilo verse tuinbonen in dop
1 biologische citroen
Extra vierge olijfolie
Peper & zout

Dop de tuinbonen en was ze goed. Doe de tuinbonen in een pan met zacht kokend water. Breng het aan de kook en giet de bonen direct af in een vergiet. Spoel ze af onder de koude kraan en laat uitlekken. Druk met de vingers de tuinbonen voorzichtig uit de vliezen en gooi deze weg. Kook de pasta volgens aanwijzingen van de verpakking. Meestal is dit met verse pasta twee minuten. Rasp de citroenschil en zet apart. Pers de citroen uit en zet de helft van het sap apart. Doe de ricotta in een kom, voeg de helft van het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout. Haal de pasta van het vuur en giet af. Besprenkel de pasta met olijfolie. Hussel het mengsel van ricotta goed door elkaar en voeg daarna samen met de tuinbonen bij de pasta. Verdeel de pasta over vier borden. Besprenkel er nog wat olijfolie over, garneer met de citroenschil en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten