Your Cart is Empty

Homemade lasagne

Wie houdt er niet van een heerlijke pasta. Het liefst maak ik pasta uit de oven, met gesmolten kaas. Lasagne is een van mijn favoriete ovengerechten en maak ik graag voor mijn gasten. Lasagne valt altijd anders uit, maar deze was top. Ik had verse lasagnebladen gebruikt. De sauzen waren zelfgemaakt, waardoor de lasagne echt vers en zonder kunstmatige toevoegingen wordt gemaakt. Voor 4 personen (ieder 2 stukken):

1 fles passata di pomodoro
400 gram rundergehakt (biologisch)
1 ui
2 theelepels pesto
1 chilipepertje
Scheut rode wijn
100 gram Parmezaanse kaas
2 bollen mozzarella
300 gram verse lasagnebladen
50 gram boter
50 gram bloem
500 ml melk
Peper & Zout
Olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Begin met de rode saus. Zet een braadpan of koekenpan op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Snij de ui fijn en voeg in de pan toe. Bak ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is. Snij het pepertje in kleine stukjes en voeg bij de ui. Laat nog 1 minuut bakken en voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt tot het helemaal bruin is geworden. Voeg de passata toe en giet een kleine scheut rode wijn bij de saus. Breng op smaak met de pesto en peper en zout. Laat de saus op laag vuur pruttelen.

Maak de bechamelsaus door de boter in een sauspan te laten smelten. Voeg de bloem toe en meng door de boter tot er een mengsel ontstaat. Dit wordt roux genoemd. Laat dit nog ongeveer 2 minuten op een laag vuur bakken. Zorg dat het niet aanbrand of verkleurt. Schenk al roerend een scheut melk bij het mengsel. Als de melk geheel opgenomen is, voeg je telkens een scheut melk bij. Als alle melk toegevoegd is moet de saus licht koken en gebonden zijn. Laat de saus op een laag vuur nog ongeveer 10 minuten koken, zodat de bloem kan garen. Roer wel ondertussen af en toe de saus door. Breng op smaak met peper en zout. Als het goed is moet je nu een dikke saus hebben zonder klonten.

Pak een grote ovenschaal en vet deze met een klein scheutje olijfolie in. Begin met een laag rode saus. Bedek de saus met ongeveer vier lasagnebladen. De saus moet helemaal bedekt zijn met de bladen. Herhaal deze lagen telkens tot de rode saus op is. Eindig met een laag lasagnebladen. Snij de mozzarella in plakken. Voeg de bechamelsaus over de lasagnebladen en leg er de plakken mozzarella op. Rasp er de Parmezaanse kaas over en breng op smaak met peper en zout. Zet 3o minuten in de oven, totdat de mozzarella en Parmezaanse kaas gesmolten is. De bovenkant moet er er goudbruin uitzien. Serveer met een lekkere salade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten