Your Cart is Empty

Courgette munt soep

Lente in een kopje. Dit soepje is echt heerlijk en zo gemaakt. Erg lekker om een diner mee te starten. Ik maakte het soepje voor mijn ouders op Koninginnedag. Het blauwe servies heet Beatrix, wat erg toepasselijk was. Daarna aten we heerlijke vis uit de oven. Het toetje was een oranje tompouce van de banketbakker. Voor 4 personen:

2 middelgrote courgettes
1 lente-ui
Handjevol verse munt en wat extra om de soep te garneren
100 ml crème fraîche
500 ml kippenbouillon
Peper en zout
Olijfolie

Snij het lente-uitje in kleine stukjes. Snij de courgette in plakjes en daarna in kleine reepjes. Het handigste is om een mandoline te gebruiken, waarbij je zo klaar bent. Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de lente-ui toe en bak 1 minuut. Voeg de courgette en de blaadjes munt toe en laat 5 minuten op een middelhoog vuur bakken. Voeg de bouillon toe en laat 5 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer helemaal fijn. Breng op smaak met 50 ml crème fraîche en peper & zout. Verdeel de soep over 4 mooie kopjes of kommetjes en verdeel de overige crème fraîche. Garneer met een blaadje verse munt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten