Your Cart is Empty

Coquilles met truffelbloemkoolpuree en parmaham

Dit decadente gerecht maak ik graag om mijn gasten te imponeren. De coquilles geserveerd in de schelp, zien er sprookjesachtig uit. De puree en de coquilles smelten op je tong, terwijl de parmaham iets knapperig toevoegt. De puree van bloemkool en truffelolie smaakt aards en smaakt er heerlijk bij. Het gerecht is vrij prijzig, maar wat zul je ervan genieten. Coquilles in schelp zijn ook prijziger. Eventueel kun je losse coquilles kopen en vragen of de visboer 4 losse schelpen heeft. Dan serveer je 2 coquilles op één halve schelp. Voor 4 personen:

8 grote coquilles
4 halve schelpen van de coquilles
150 gram bloemkoolroosjes
250 ml halfvolle melk
2 plakken parmaham
Truffelolie
Een klontje roomboter
Nootmuskaat
Peper & Zout

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg daarop de plakken parmaham. Bak de parmaham in 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de plakken even afkoelen en hak ze dan in kleine stukjes. Doe de bloemkool en de melk in een pan. Breng op middelhoog vuur tegen de kook en kook dan ongeveer in 10 minuten de bloemkool gaar. Giet de bloemkool af, maar vang de melk op. Pureer de bloemkool samen met de melk in een keukenmachine of blender. Voeg ongeveer 1 eetlepel truffelolie toe. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Druk nog een keer kort op de pulseknop om alles goed door de puree te mengen. Houd de puree ondertussen warm, door het in een pannetje op laag vuur te zetten. Verhit het klontje boter in een koekenpan op hoog vuur. Breng de coquilles op smaak met peper en zout en bak ze dan aan beide kanten ongeveer 1 minuut. Ze moeten aan elke kant goudbruin zijn, maar aan de binnenkant nog doorschijnend zijn. Schep op elke schelp een beetje puree, leg daarop 2 gebakken coquilles en garneer met de kruim van parmaham.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten