Your Cart is Empty

Verse pesto

Van de geur van verse basilicum, word ik heel blij. Ik had nog een plantje staan, dus dacht laat ik weer eens zelf pesto maken. Je gooit alles in de blender en klaar is het. Alleen al met spaghetti smaakt eigengemaakte pesto fantastisch. Ik ga het toch eens vaker maken. Voor 1 potje pesto:

50 gram verse basilicum
20 gram pijnboompitten
20 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
Extra vierge olijfolie
Peper & zout

Rooster de pijnboompitjes in een pan op laag vuur. Laat ze afkoelen voordat je ze in de blender gooit. Doe de basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in de blender. Voeg naar gevoel olijfolie toe. Druk op de pulse knop, totdat alles fijn is. Als de pesto nog niet smeeuig genoeg is, voeg dan nog wat olijfolie toe. Er moet alleen geen losse laag olijfolie ontstaan. Voeg naar smaak peper & zout toe en druk nog even kort op de pulseknop. Als je geen blender hebt, kun je het eventueel ook met de keukenmachine of staafmixer maken. Bewaar in een weckpot of een schaaltje en zet in de koelkast. De pesto is ongeveer 4 dagen houdbaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten