Your Cart is Empty

Caesar salade

Ceasar 1

Een keer per week eten wij op mijn werk altijd een salade als lunch, welke ik altijd klaarmaak. De ene collega eet geen varkensvlees, de andere lust geen kaas en zo is er altijd wel met iemand rekening te houden. Een grote favoriet is dan ook de caesar salade, waarbij ik dan alle ingredi├źnten in aparte bakjes op tafel zet. Zo kan iedereen zijn salade naar eigen smaak klaarmaken. Ik eet de caesarsalade het liefst met sla, gerookte kipfilet, een gekookt eitje, ansjovis, Parmezaanse kaas en vers stokbrood. Natuurlijk hoort daar de originele Cardini’s Caesar dressing bij, veel lekkerder dan als ik hem zelf maak. De caesarsalade is niets voor niets naar Caesar Cardini vernoemd, het is een blijft een heerlijke klassieker.Recept voor twee personen:

Ceasar 2
Krop Romaine sla
Cardini’s Caesar dressing (te koop bij Albert Heijn)
1 stuk gerookte kipfilet (150 gram)
2 eieren
6 ansjovisfilets
50 gram Parmezaanse kaas
1 bruin stokbrood

Was de salade en snijd in grove stukken. Kook de eitjes hard. Snijd de kipfilet in dunne plakken. Meng de salade met de dressing. Verdeel de salade over twee borden. Pel de eieren en snij ze door de helft. Verdeel de eieren, de kipfilet, de ansjovisfilets over de salade. Rasp de Parmezaanse kaas over de salade. Serveer met dun gesneden stokbrood.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten