Your Cart is Empty

Quinoa met tuinbonen, pancetta en salie

Quinoa met tuinbonen, pancetta en salie

15 augustus 2013

Gezond eten is hip en daarom zijn we massaal aan de quinoa geslagen. Ik vind quinoa erg lekker en verzin dan ook eindeloze combinaties. Elk weekend haal ik verse bloemen voor in huis en kook ik het liefst een uitgebreid diner voor vrienden en/of familie. Afgelopen weekend kwamen er vrienden eten en wilde ik graag quinoa maken. Ik had zin in tuinbonen en maakte er samen met de pancetta en salie een Italiaanse quinoa van. Ik serveerde er een heerlijk biefstukrolletje met parmaham, spinazie en Parmezaanse kaas bij.

238

Voor vier personen:
300 gram quinoa
1,5 kilo tuinbonen in dop
200 gram pancetta
2 takjes salie
600 ml kippenbouillon
Peper en zout

Haal de tuinbonen uit de dop en was ze. Zet een pan met ruim bijna kokend water op en voeg de tuinbonen toe. Breng het water weer aan de kook en giet de tuinbonen af. Spoel ze af onder de koude kraan en laat uitlekken. Dop de tuinbonen nog een keer door de tuinbonen met je vingers rustig uit de vliezen te drukken. Gooi de vliezen weg.

Doe de bouillon in een grote pan en voeg de quinoa toe. Breng de quinoa aan de kook en laat 15 minuten op zachtjes vuur koken. Roer ondertussen goed, zodat de quinoa niet aan de pan gaat zitten. Snij de pancetta in dunne reepjes en bak ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg de salie en tuinbonen toe. Laat ongeveer twee minuten meebakken en voeg dan aan de quinoa toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer op een mooi bord. Eetsmakelijk!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten