Your Cart is Empty

Gevulde portobello’s

Gevulde portobello’s

31 mei 2013

Spinazie is een van mijn favoriete groenten. Ik eet het rauw in een salade, in quiches / hartige taarten en gewokt met citroenrasp en pijnboompitten. Dit keer bedacht ik portobello’s gevuld met spinazie. Erg lekker als bijgerecht met bijvoorbeeld een stuk vlees en wat aardappeltjes. Voor vier personen:

4 portobello’s
200 gram verse spinazie
1 bol mozzarella
50 gram Parmezaanse kaas
2 eetlepels creme fraiche
2 tenen knolook
Extra vierge olijfolie
Peper & zout

Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht). Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de portobello’s met het hoedje naar beneden in de schaal en bestrooi met peper en zout. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en voeg de spinazie toe. Wok de spinazie op middelhoog vuur. Pers twee tenen knoflook uit en voeg toe aan de spinazie. Als de spinazie geslonken is, knijp je zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Doe hiervoor de spinazie in een vergiet en druk met een lepel het meeste vocht eruit.

Doe de spinazie in een kom en voeg de twee eetlepels creme fraiche toe. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas over het mengsel. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de portobello’s. Snijd de bol mozzarella in plakken. Leg op iedere portobello twee plakken mozzarella. Rasp de overgebleven Parmezaanse kaas erover en bestrooi met nog een beetje peper en zout. Zet 20 minuten in de oven. Als de kaas nog niet bruin genoeg is geworden, kun je het heel even onder de grill zetten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten