4 juli 2013
Ik ben gek op salade en eet het dan ook vaak als bijgerecht of hoofdgerecht met een stokbroodje. Deze salade is mijn lievelingssalade en combineer ik graag met een hoofdgerecht met vlees. Door de rauwe venkel krijgt de salade een lekkere bite. Een heerlijke frisse salade lekker voor bij lams- of kalfsvlees. Voor vier personen:
1 zak rucola
1 zak gemengde salade
1 venkelknol
15 gram verse basilicum
1 halve citroen
2 eetlepels Taggiasche olijven
30 gram pijnboompitten
Extra vierge olijfolie
Zout en peper
Indien de salade nog niet gewassen is, was je de salade. Snijd de venkel door de helft en snijd in hele dunne stukken. Hiervoor kun je eventueel een mandoline gebruiken. Zorg dat je het groene kruid van de venkel bewaart. Pak een saladekom en voeg de gesneden venkel en een eetlepel olijfolie toe. Laat de venkel vijf minuten in de olijfolie marineren. Maak ondertussen de dressing in de keukenmachine of blender door de basilicum, rasp en sap van een halve citroen en 3 eetlepels olijfolie te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Rooster de pijnboompitten. Voeg de salade bij de venkel en meng met de dressing. Strooi de geroosterde pijnboompitten en de olijven over de salade. Garneer met het groene kruid van de venkel.
Geef een reactie