Your Cart is Empty

Salade nicoise


Er zijn heel veel versies van deze salade, maar dit is mijn favoriet. Met verse tonijnsteak, ansjovis en taggiasche olijven. Deze salade is fantastisch als maaltijd op een zonnige zomeravond. De salade is eigenlijk heel basic en ontzettend makkelijk om te maken. Daarnaast is de salade ook nog eens gezond. Eet er een stukje stokbrood bij. Recept voor twee personen:

2 stuks tonijnsteak (100 gram per stuk)
250 gram sperziebonen
2 tomaten
2 eieren
1 rode ui
8 stuks ansjovis
2 eetlepels taggiasche olijven
Extra vierge olijfolie
Peper & zout

Kook de eieren zoals jij ze lekker vindt. Ik hou van gekookte eieren die niet te zacht en niet te hard zijn, maar net er tussen. Schrik de eieren en laat ze afkoelen. Zet een pan met ruim kokend water op. Voeg de sperziebonen toe en laat
vijf minuten koken. Doe de sperziebonen in een vergiet en spoel met koud water af. Zet de sperziebonen apart en laat ze afkoelen. Snij de tomaten in partjes en de rode ui in ringen. Laat de olijven en ansjovis in een klein vergiet uitlekken. Pel de eieren en snij in vieren. Breng de tonijnsteak op smaak met peper en zout. Voeg wat olijfolie in de grillpan toe en laat op middelhoog vuur warm worden. Bak de tonijnsteaks aan beide kanten twee minuten. Snij ze dan doormidden.

Pak twee mooie borden om de salade in te serveren. Verdeel de sperziebonen, tomaten en rode ui over de borden. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. Leg de eieren, ansjovis en tonijnsteak op de salade. Maak de salade af door de olijven toe te voegen. Eventueel kun je nog wat olijfolie en peper & zout toevoegen. Have a lovely meal!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten