Your Cart is Empty

Salade met gegrilde courgette en feta

Hoe fijn is het maken en eten van een salade na een drukke werkdag. Een salade is zo gemaakt, gezond en onwijs lekker. Ik heb altijd gemengde sla in huis en genoeg spulletjes om bij de salade te eten. Afgelopen keer maakte ik deze heerlijke variant, een beetje geïnspireerd op de Griekse salade. De courgette kan je eventueel al de avond van tevoren grillen, meestal is die dan nog lekkerder. Als dressing maakte ik mijn favoriete dressing, de honing mosterd dressing. Momenteel ben ik heel druk met studeren voor mijn laatste tentamens ooit. Gisteren de eerste gehad en woensdag 1 mei mijn laatste. Heerlijk om dan tussendoor een heerlijke salade te eten. Voor 2 personen:

1 zak gemengde sla
1 courgette
125 gram cherrytomaatjes
1 rode ui
200 gram feta
1 eetlepel taggiasche olijven (te koop bij delicatessenzaken en in een potje van AH Excellent)
1/3 komkommer
Extra vierge olijfolie
2 theelepels fijne mosterd
2 theelepels honing
Scheut rodewijnazijn
Peper & zout

Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken. Dit kun je het beste met een kaasschaaf doen. Zet een grillpan met een klein scheutje olijfolie op middelhoog vuur en grill de courgette. Giet een scheut extra vierge olijfolie over de gegrilde courgette en breng op smaak met peper en zout. Laat de courgette afkoelen. Snij de cherrytomaatjes in vieren. Snijd de rode ui in ringen. Was de komkommer en snij door de helft en dan in plakjes. Maak de dressing door de mosterd, honing en een scheut rodewijnazijn te mengen. Voeg een flinke hoeveelheid extra vierge olijfolie toe en breng op smaak door peper en zout toe te voegen. Was de sla en doe in een kom of leg op een mooie schaal. Verdeel de tomaatjes, ui en komkommer over de sla. Besprenkel de dressing over de salade, maar houdt wat dressing over. Verdeel de gegrilde courgette over de salade. Verbrokkel de feta over de salade en garneer met de olijfjes. Verdeel de overige dressing over de salade en maal er nog wat peper over.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten