Your Cart is Empty

Boeket van de maand juli

Boeket van de maand juli

3 juli 2015

I must have flowers always and always – Claude Monet

Voor een keer van kookmeisje naar bloemenmeisje. Het liefst koop ik elke dag verse bloemen. Elke keer sta ik verliefd naar alle soorten bloemen in de bloemenwinkel te kijken. Ik experimenteer zelf veel met verschillende bloemen en zet ze dan in de vaas.

Boeket juli

Vaak krijg ik de vraag hoe ik het toch voor elkaar krijg om al die prachtige boeketten te maken. Zodoende zal ik vanaf nu elke maand een boeket van de maand met jullie delen, zodat jullie thuis het boeket ook kunnen maken.

Voor al die prachtige bloemen moet je natuurlijk ook een mooie vaas in huis hebben. In samenwerking met fonQ kreeg ik de mogelijkheid om mijn eerste boeket van de maand in een prachtige vaas van het designmerk Muuto te zetten.

Boeket juli

Boeket van de maand juli

Roze pioenrozen
Blauwe en witte scabiosa
Korenbloemen
Alchemilla

Waar koop je bloemen? Om zelf een boeket te maken, kun je het beste je bloemen bij een bloemenkraam kopen. Bij een goed geoutilleerde bloemenkraam zullen bovenstaande bloemen zeker verkrijgbaar zijn. Ik kocht de bloemen op de Noordermarkt bij de kraam van Annemieke’s pluktuin. Zorg dat je daarna niet te veel boodschappen meer doet, zodat je de bloemen thuis meteen in vers water kunt zetten.

Boeket juli

Eenmaal thuis aangekomen kun je meteen met de bloemen aan de slag gaan en anders moet je ze eerst in water zetten. Is je vaas nog vies? Maak hem dan schoon met wat afwasmiddel en warm water. Doe schoon water in je vaas en meng eventueel met een zakje bloem poeder wat je van de bloemenkraam hebt meegekregen.

Haal alle bloemen uit de verpakking, zet de vaas op een tafel of leeg stuk aanrecht en ga aan de slag. Zorg dat je een goed scherp mes hebt of een kniptang waarmee je de bloemen kunt afsnijden. Ik begin altijd met een bloem en kijk welke hoogte ik het boeket wil laten hebben. Ik haal altijd zoveel mogelijk groen van de stengels af, maar laat wel wat aan de bovenkant zitten. Snijd de bloem schuin af en zet hem dan in de vaas. Is het hoogte goed? Ga dan op deze manier verder met de rest van je bloemen. Het mooiste is om de verschillende bloemen net een andere lengte te geven, zo krijg je een speels effect. Zeker met pioenrozen en veldbloemen vind ik dat altijd het mooist.

Het beste kun je vervolgens elke dag het water opnieuw verversen, maar ik moet zeggen dat ik zelf ook wel eens een keer oversla. Ook erg leuk om het boeket aan iemand cadeau te geven. Knoop dan wat touw onderaan de stengels, zodat het boeket goed bij elkaar blijft. Heb je nog vragen? Je kunt mij natuurlijk altijd mailen via info@kookmeisje.nl of contact opnemen via mijn contactformulier. Geniet van het prachtige boeket!

Boeket juli


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten