Your Cart is Empty

Boerenkool van de grond tot in de HelloFresh box

Boerenkool van de grond tot in de HelloFresh box

Gesponsord
27 december 2016 – boerenkool van de grond tot in de HelloFresh box

Halverwege december reed ik naar Abbenbroek voor een bezoek aan boer Tom, de boerenkool leverancier van HelloFresh. Het streven van HelloFresh is om mensen onbezorgd te laten genieten van gezonde en lekkere maaltijden. De recepten zijn gemakkelijk, de bereidingstijd is niet te lang en de ingrediënten zijn van hoge kwaliteit.

boerenkool

De leveranciers van alle producten uit de HelloFresh box zijn essentieel voor het bedrijf. De ingrediënten komen van waar ze het lekkerst zijn. Zo komt pasta uit Italië, feta uit Griekenland en veel groenten, vlees en vis van lokale leveranciers in Nederland. Ik bezocht de leverancier van de boerenkool aan HelloFresh.

boerenkool

Samen met een paar anderen en iemand van HelloFresh werden we hartelijk ontvangen in Abbenbroek. Boer Tom vertelde vol passie over zijn liefde voor boerenkool en hoe boerenkool van het land uiteindelijk in de HelloFresh box belandt.

Boer Tom plant ieder jaar drie verschillende soorten boerenkool. Tussen het planten en oogsten van boerenkool zit ongeveer 2,5 maand. Zo vertelt hij dat het eerste ras absoluut niet tegen nachtvorst kan en daarom deze al half september wordt geoogst. Het tweede soort kan hier juist wel tegen en is wat minder bitter van smaak als er vorst overheen is gegaan. Ook is er nog een speciale paarse boerenkool, maar die zie je maar weinig.

boerenkool

Op het land worden de grote boerenkoolstronken met de hand geoogst en worden de boerenkoolbladeren in kratten verzameld. Vanuit hier gaat de boerenkool nog dezelfde dag naar een tuinderij waar de boerenkool wordt gewassen, gesneden en verpakt. Daarna gaat de boerenkool naar de inpaklocatie van HelloFresh en komt het in de HelloFresh box terecht.

boerenkool

Thuis aangekomen mocht ik zelf aan de slag met het boerenkoolrecept uit de HelloFresh box. Op het menu een stamppot van de boerenkool van boer Tom met peterseliewortel en aardappel. Daarbij zat een heerlijke amandel & paprika varkensworst van Brandt & Levie, piccalilly en uitgebakken sjalot. Een heerlijke winterse stamppot met verrassende toevoegingen. Zelf eet ik de boerenkool altijd klassiek met rookworst, spekjes en jus en leuk dat HelloFresh hier een twist aan geeft. Je kunt het recept hier terugvinden.

boerenkool

Benieuwd geworden naar de HelloFresh box? Op de website kun je per week bekijken welke recepten er in de box zitten.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Deel jouw recepten van Kookmeisje op social media via #kookmeisje.

Dit artikel is in samenwerking met HelloFresh.

boerenkool


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten