Your Cart is Empty

Van gifbelt naar tempel week 3

Van gifbelt naar tempel week 3

16 oktober 2016 – van gifbelt naar tempel week 3

Dat waren me een weken wel. Ik was super druk met andere dingen en daarnaast lag Kookmeisje er ook nog eens twee dagen uit in verband met problemen met mijn server. Dus kwam het er pas vandaag van om weer een detoxupdate te delen. Inmiddels heb ik vandaag mijn allerlaatste dag, maar ik laat jullie nog even in de spanning en deel mijn ervaringen van de derde week.

Heb je het helemaal gemist waarom ik aan het detoxen ben? Lees dan mijn update van week 1 en week 2.

Van gifbelt naar tempel week 3

Hoe ging week drie?

Het was een hele drukke week met eigenlijk te weinig ontspanning. Maar qua eten heb ik wel genoten en echt weer heerlijke dingen gegeten. Zo kwam blog vriendinnetje Cécile eten en hebben we samen een hele avond gepraat over detoxen. Ook zij gaat binnenkort beginnen. We aten een heerlijke spaghetti van courgette met gamba’s, wilde tomaten, rucola en pijnboompitten.

Ook heb ik deze week voor de eerste keer iets gegeten wat ik niet mocht. Ik had video-opnames op mijn werk en moest voor Maaslander een stukje boerenkaas op een Nigella Lawson achtige manier eten. Eigenlijk wilde ik de kaas niet echt proeven, maar toen ik hem eenmaal in mijn mond had had ik er zo’n zin in. Het was een stukje heerlijke boerenkaas en heb er dan ook wel van kunnen genieten. Denk persoonlijk dat het ook niet zo heel veel kwaad kan. Het was echt een klein stukje!

Daarnaast ging ik voor de eerste keer uit eten tijdens mijn detox en heb ik dat overleefd. Samen met een vriendinnetje kozen we Toujours uit waar je heerlijke visgerechten kan eten. Ik koos vooraf een carpaccio van rauwe tonijn met venkel en paddestoelen en had als hoofdgerecht een halve kreeft en dan in plaats van friet met gegrilde groenten. En daarbij een spa rood met citroen en als dessert een verse muntthee. Heel anders dan als ik normaal uit eten ga, maar de vis was echt genieten! Ook lekker om even een avondje niet voor jezelf te koken.

Met mijn huid gaat het iets beter, maar ik ben er nog niet. Het heeft denk ik nog echt even tijd nodig!

Van gifbelt naar tempel week 3

En dit at ik in de derde week allemaal:

Dag 15: maandag 3 oktober 2016
Ontbijt – boekweitwafel met kokosstart, halve mango, verse vijg en kokoschips
Snack – kastanjetaart
Lunch – vijf boekweitcrackers met geitenkaas, eitje en avocado
Snack – een appel
Diner – boekweitwraps met salsa (Ottolenghi)

Dag 16: dinsdag 4 oktober 2016
Ontbijt – overnight oats met rijstmelk, kaneel en blauwe bessen
Lunch – quinoasalade met wortel en aubergine en sapje van spinazie, komkommer en gember
Snack – druiven
Diner – spaghetti met courgette, gamba’s, wilde tomaten, rucola en pijnboompitten
Snack – cake van cacao, dadels, amandelmeel en kastanjemeel

Dag 17: woensdag 5 oktober 2016
Ontbijt – kokosstart met blauwe bessen en banaan
Snack – cake van cacao, dadels, amandelmeel en kastanjemeel
Lunch – salade van borlottibonen, cherrytomaten, rucola en geitenkaas
Snack – een appel
Diner – twee borden soep van pompoen en rode linzen met geraspte pecorinokaas

Dag 18: donderdag 6 oktober 2016
Ontbijt – kokosstart met druiven, blauwe bessen, kokoschips en cashewnoten
Snack – cake van cacao, dadels, amandelmeel en kastanjemeel
Lunch – soep van pompoen en rode linzen met geraspte pecorinokaas
Snack – een appel + sapje van rode bieten, wortel, appel en gember
Diner – salade van bonen, rucola, cherrytomaten en gerookte forel

Dag 19: vrijdag 7 oktober 2016
Ontbijt – geitenyoghurt met druiven, blauwe bessen, kokoschips en cashewnoten
Snack – cake van cacao, dadels, amandelmeel en kastanjemeel
Lunch – salade van ronde zilvervliesrijst, cherrytomaten, pompoen, paddenstoelen en geitenkaas
Snack – stukje boerenkaas (ja dit ging mis en mag ik eigenlijk niet)
Diner – zoete aardappelfriet en een salade van venkel, rucola, cherrytomaten en geitenkaas

Dag 20: zaterdag 8 oktober 2016
Ontbijt – boekweitpannenkoek met appel en kaneel en boekweitpannenkoek met mango en kokosrasp
Snack – een appel
Lunch – boekweitpannenkoeken met notenpasta en banaan
Snack – twee rijstwafels en handje noten
Diner – carpaccio van rauwe tonijn met venkel en paddestoelen en een halve kreeft bij  met gegrilde groenten bij Toujours

Dag 21: zondag 9 oktober 2016
Ontbijt – drie rijstwafels met een gekookt eitje en notenpasta
Snack – een appel
Lunch – salade van linzen, zongedroogde tomaten, avocado, geitenkaas en gekookt eitje
Snack – drie dadels
Diner – ronde zilvervliesrijst met pompoen uit de oven en blauwe kaas
Snack – halve mango en drie dadels

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Deel een foto van jouw recepten van Kookmeisje op social media via #kookmeisje.

Van gifbelt naar tempel week 3


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten