Your Cart is Empty

Detox sapjes

Detox sapjes

Gesponsord
6 oktober 2016 – detox sapjes

Dat ik aan het detoxen ben, hebben jullie al kunnen lezen in mijn detoxupdate van week 1 en week 2. Misschien denk je wel dat detoxen inhoudt dat je alleen maar sapjes mag drinken, maar niets is minder waar. Ik eet heerlijk en veel, maar mag ook bepaalde dingen niet. Zo drink ik al bijna 20 dagen geen alcohol en koffie meer en ook eet ik geen producten met gluten, vlees en koemelk.

Detox sapjes

Ik drink elke ochtend een groot glas gekookt water met sap van een halve citroen en verder drink ik over de dag kruidenthee en water: veel water. Soms heb ik enorme behoefte om iets anders te drinken. Zelfgemaakte sapjes zijn dan een makkelijke manier om veel groenten en fruit binnen te krijgen. Of lekker omdat je dan eens iets anders drinkt. Perfect voor als je dus even geen alcohol drinkt of gewoon zin in een gezond drankje hebt. Het is wel handig om hiervoor een sapcentrifuge aan te schaffen of een goede blender.

Op fonQ zocht ik mooie sapglazen uit om te gebruiken voor de healthy sapjes. Zo wordt ook detoxen voor mij nog een feestje. Rietje erbij en ik ben blij! Het werden prachtige kristallen glazen van Nachtmann. Je kunt ze net zoals ik gebruiken voor sapjes, maar ook leuk als waterglazen of voor cocktails.

detox sapjes

Detox sapjes

Pink – met bieten, wortel, appel en gember
Dit heb je nodig voor twee personen:
3 gekookte bieten
2 wortels
2 appels
Stukje gember

Green – met spinazie, komkommer, kiwi, limoen en gember
Dit heb je nodig voor twee personen:
300 gram verse spinazie
Halve komkommer
2 kiwi’s
1 limoen
Stukje gember

Duw voor het pink en green sapje alle ingrediënten door de sapcentrifuge. Schenk in glazen en steek er een rietje in.

Detox sapjes

Yellow – virgin appelmojito
Dit heb je nodig voor twee personen:
3 limoenen
15 blaadjes munt
1 appel
2 kiwi’s
250 ml koolzuurhoudend water

Doe de limoenen en munt in de glazen en kneus ze met een stamper. Duw de appel en kiwi’s door de sapcentrifuge en schenk het water erbij. Schenk in glazen met een paar ijsblokjes en steek er een rietje in. Recept via Green Kitchen Stories.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Deel jouw sapjes of andere recepten van Kookmeisje op social media via #kookmeisje.

Dit artikel is in samenwerking met fonQ.

Detox sapjes


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten