Your Cart is Empty

Van gifbelt naar tempel week 2

Van gifbelt naar tempel week 2

3 oktober 2016 – van gifbelt naar tempel week 2

De tweede week van mijn detox zit er alweer op. Ik kan het eigenlijk niet echt geloven, maar ik ben toch echt over de helft!! Benieuwd naar hoe het gaat en wat ik allemaal in de tweede week van mijn detox heb gegeten?

Heb je gemist dat ik aan het detoxen ben en wat het precies inhoudt? Neem dan een kijkje in mijn eerste blogpost.

Zoals ik vorige week al schreef adviseert Jacqueline om naast het aanpassen van je voeding ook andere dingen te gaan toepassen. Zo neem ik al vanaf het begin van mijn detox extra vezels. Jaqueline schrijft dat je darmen vaak al jaren niet naar behoren functioneren en dat een extra grote schoonmaak daarom geen overbodige luxe is. Door het gebruik van pure psylliumvezels  kun je veel ‘oude troep’ kwijtraken.

Daarnaast is mijn ochtendritueel enorm veranderd. Ik start elke dag met het drinken van een halve uitgeperste citroen in een glas kokend water. Het toevoegen van vers citroensap aan water heeft enorm veel voordelen. Citroenen zijn vitamine- en mineralenbommetjes, het ondersteund je spijsvertering en zorgt ervoor dat gifstoffen makkelijker en beter worden afgevoerd. Daarnaast is het goed voor je lever, zorgt het voor een prettige adem, geeft het veel energie en zorgen de antioxidanten voor een mooie huid.

Daarna ga ik droogborstelen met een speciale borstel. Droogborstelen heeft een enorm effect op je huid. Het stimuleert de doorbloeding en je lymfesysteem en het is een fantastische manier om je huid te laten stralen. Ook ondersteunt het je systeem bij het afvoeren van afvalstoffen, wat erg belangrijk is tijdens de detox. Na het droogborstelen ga ik douchen en dat door ik eerst warm, maar daarna koud!! Jaqueline beschrijft het als het zien van het afronden van je doucheritueel, het is yin en yang. Goed om je lichaam te laten reageren en zichzelf kan gaan opwarmen.

Van gifbelt naar tempel week 2

Hoe is mijn tweede week gegaan? 

Aan het begin van de week had ik wat minder energie en was ik erg moe. Op werk is het druk en merkte dat ik daar best wel wat stress over had. Dus ik weet niet zo goed of die moeheid door mijn detox kwam of door stress.

Het detoxen zelf is weer heel goed gegaan. Af en toe heb ik echt heel erg zin in chocola of een wijntje, maar verder mis ik eigenlijk niets. Ik vind het een uitdaging om lekker voor mezelf te koken en verwen mezelf met dingen die ik wel mag zoals dadels, noten, stukje geitenkaas etc.

Zo ben ik naar mijn favoriete kaaswinkel Bourgondisch Lifestyle gegaan en heb ik heerlijke schapen- en geitenkaasjes gehaald. Op deze manier vind ik detoxen echt geen straf!

Mijn huid qua acne ziet er nog niet veel beter uit, maar mijn schoonheidsspecialiste gaf donderdag aan dat het wel lijkt alsof er minder nieuwe plekjes gekomen zijn. Wel heb ik al het idee dat mijn huid wat meer straalt.

De yoga op vrijdagavond heb ik erin gehouden en was weer heerlijk om het weekend mee in te gaan. Je komt echt van een drukke week qua werk en dan is het zo fijn om ontspannen en met rust het weekend in te gaan. Voor iedereen die ook een detox doet is dit echt een aanrader!

Ik ben in ieder geval heel trots op mezelf over afgelopen week! Benieuwd wat ik heb gegeten?

Van gifbelt naar tempel week 2 Dag 8: maandag 26 september 2016
Ontbijt – kokosstart met blauwe bessen en noten
Snack – handje noten
Lunch – vijf boekweitcrackers met gekookt eitje, avocado en blauwe geitenkaas
Snack – twee druiventrossen
Diner – drie boekweitpannenkoeken met wortel, prei, schapenkaas en kiemen

Dag 9: dinsdag 27 september 2016
Ontbijt – twee stukken cake van amandelmeel, cacao en dadels met kokosstart, banaan, blauwe bessen en kaneel
Snack – handje noten
Lunch – een boekweitpannenkoek met wortel, prei, schapenkaas en kiemen en een boekweitpannenkoek met kokosstart, banaan, blauwe bessen en kaneel
Snack – een appel
Diner – salade van quinoa, komkommer, tomaatjes, geitenkaas, gekookt eitje en kiemen
Snack – sapje van rode bieten, wortel, appel en gember

Dag 10: woensdag 28 september 2016
Ontbijt – sapje van rode bieten, wortel, appel en gember en vier rijstwafels
Snack – stuk cake van amandelmeel, cacao en dadels
Lunch – linzensalade met bietjes, avocado, komkommer, tomaatjes, gekookt eitje en geitenkaas en sapje van rode bieten, wortel, appel en gember
Snack – tros druiven
Diner – detoxlasagne (recept in 28 dagen van gifbelt naar tempel)

Dag 11: donderdag 29 september 2016
Ontbijt – smoothie van banaan, blauwe bessen, havermout en amandelmelk
Lunch – avocado, gerookte zalm, gekookt eitje en cherrytomaten
Snack – handje macadamianoten en een appel
Diner – sobanoedels van boekweit en zoete aardappel met aubergine en mango (recept van Ottolenghi)

Dag 12: vrijdag 30 september 2016
Ontbijt – kokosstart met mangopuree (Abbot Kinney’s)
Snack – drie dadels en handje noten
Lunch – Griekse salade
Snack – een appel
Diner – salade met linzen, rode biet, veldsla en geitenkaas
Snack – halve mango, drie dadels en handje noten (na yoga)

Dag 13: zaterdag 1 oktober 2016
Ontbijt – kokosstart met mangopuree (Abbot Kinney’s)
Lunch – salade met zalm, komkommer, tomaat, appelkappertjes en avocado bij Marrakez
Snack – paar dadels, handje noten en een alcoholvrije mojito met limoen, munt, sap van kiwi en appel en prikwater
Diner – salade van ronde zilvervliesrijst, linzen, cherrytomaten, detoxpesto, blauwe schapenkaas en rucola (recept in 28 dagen van gifbelt naar tempel)

Dag 14: zondag 2 oktober 2016
Ontbijt – wafels van boekweitmeel met mango, vijgen, dadels en kokoschips
Snack – Toscaanse kastanjetaart (recept via Italiaans koken met Antoinette)
Lunch – salade van venkel, rucola, cherrytomaten, detoxpesto en geitenkaas
Snack – sapje van spinazie, bleekselderij, komkommer, limoen en kiwi
Diner – roodbaarsfilet uit de oven met groenten en wilde aardappelen uit de oven met rozemarijn en ongezoete biologische mayonaise van TonS (ja deze mayo mag!!) en groene salade

14 dagen achter de rug en nog 14 dagen te gaan! Heb jij wel eens een detox gedaan of staat het bij jou nog op de planning? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Deel een foto van jouw recepten van Kookmeisje op social media via #kookmeisje.

Van gifbelt naar tempel week 2


  • Tineke schreef:

    Hi!

    Ik weet niet of je gesponsord wordt door Abbot Kinney’s maar je kan deze yoghurt super makkelijk zelf maken en kost je bijna niks.
    200 ml kokosmelk, vocht van een halve citroen en 2 a 3 theelepels arrowroot.
    Alles te samen breng je aan de kook en laat het afkoelen en zet het drie kwartier in de koelkast….super lekker!

    • Kookmeisje schreef:

      Nee ik word niet gesponsord, vind het echt heel erg lekker en ook wel gemakkelijk;). Maar wat een goede tip ga het zeker ook eens zelf maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten