Your Cart is Empty

Physalis taart

Physalis taart

Gesponsord
25 augustus 2016 – physalis taart

Zoals ik al eerder schreef ben ik handmodel voor EAT ME en zijn mijn handen inmiddels in een heleboel bereidingsvideo’s te zien. Weet je nog die vorige week met heel mooi weer deze zomer? Toen stond ik in de kookstudio om de video voor de physalis bes op te nemen. De physalis is deze maand exoot van de maand. Nature’s Pride (het bedrijf achter EAT ME) vroeg mij of ik het leuk vond om een recept met de physalis te verzinnen en daar zei ik natuurlijk geen nee tegen.

Nature’s Pride is gespecialiseerd in het importeren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit. De producten zijn allemaal van hele goede kwaliteit en achter elk product zit een mooi verhaal. Nature’s Pride begon met het importen van eetrijpe avocado’s en mango’s, maar inmiddels hebben ze meer dan 100 soorten exotische groenten en fruit. EAT ME is uitgegroeid tot een kwaliteitslabel voor de meest smaakvolle, eetrijpe en verrassende producten.

Physalis taart

Zo ook de physalis bes. Ik had ze wel eens gebruikt voor een garnering van iets, maar wist eigenlijk helemaal niet zo goed wat ik er verder mee kon. Physalis is nog gezond ook, ze zitten vol vitamine A en C. Ik maakte een exotische physalis taart met een vulling van room en physalis jam. Ook is physalis bes goed te gebruiken in bijvoorbeeld een salade, zoals je in de video kunt zien die ik samen met EAT ME opnam:

Physalis taart

Voor de cake
250 gram bloem
250 gram kristalsuiker
200 gram zachte ongezouten roomboter
5 eieren
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels vanille-extract
Snufje zout

Voor de physalis jam
100 gram physalis (EAT ME)
1 biologische citroen
1 handsinaasappel
50 gram geleisuiker
100 ml water

Voor de garnering
150 ml slagroom
250 ml mascarpone
2 eetlepels kristalsuiker
Extra physalis bessen
Eetbare bloemen

Begin eerst met het maken van de jam. Verwijder de papieren omhulsels van de physalis bessen. Was de bessen en halveer ze. Was de citroen en sinaasappel en snijd in stukken. Doe alle ingrediënten in een pan en meng het geheel. Breng al roerend aan de kook. Laat de jam 15 minuten zacht doorkoken. Haal de pan van het vuur en verwijder de stukken citroen en sinaasappel. Laat de jam afkoelen en giet vervolgens in een weckpot.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. De ingrediënten zijn voor twee cakes. Je kunt het mengsel in een keer maken en verdelen over twee springvormen of eerst de helft van de ingrediënten gebruiken en daarna de andere helft. Ik maakte de taart één voor één en gebruikte eerst de helft van de ingrediënten. Bekleed een springvorm met een diameter van 20 cm aan de onderkant met bakpapier en vet de zijkanten van de springvorm in.

Zeef de bloem en bakpoeder en meng samen met een snufje zout in een grote kom. Zorg dat de boter zacht is, zodat je de boter kunt mixen. Mix de boter samen met de suiker tot een glad mengsel. Voeg de eieren en de vanille-extract erbij en roer goed door elkaar. Voeg dit mengsel bij het bloemmengsel en spatel luchtig door elkaar, totdat alles goed gemengd is. Spatel het mengsel in de springvorm en maak het geheel glad. Zet de cake 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. Check door een satéprikker in het midden van de cake te steken of de cake gaar is. Mocht er nog deeg aan de prikker zitten, kun je de cake nog even terug in de oven zetten. Laat de cake 10 minuten afkoelen en haal daarna uit de vorm. Laat de cakes op een rooster geheel afkoelen.

Klop de slagroom stijf. Meng de slagroom samen met de suiker en de mascarpone tot een luchtig mengsel. Verdeel de helft van de room over de cake. Schep de physalis jam over de room. Leg de andere cake erbovenop. Verdeel de andere helft van de room over de cake. Garneer met wat physalis bessen en eetbare bloemen. Serveer op een mooi taartplateau.

Volg je Kookmeisje al op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest? Deel een foto van jouw physalis taart of andere recepten van Kookmeisje op social media via #kookmeisje.

Dit artikel is in samenwerking met Nature’s Pride.

Physalis taart


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten